Для людей
з порушенням зору

    Новини    4 Серпня 2015, 17:57
Версiя для друку


АМПУ приступає до експлуатаційного днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського і Маріупольського морських портів

4 Серпня 2015, 17:57

3 серпня 2015 р. ДП «АМПУ» завершило процедуру проведення відкритих торгів та укладення договору на надання послуг з експлуатаційного днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського і Маріупольського морських портів.

Договір укладено з переможцем відкритих торгів компанією ТОВ «Техморгідрострой» Миколаїв», яка зобов'язалась протягом чотирьох місяців виконати днопоглиблювальні роботи в Бердянському та Маріупольському морських портах.

Обсяги експлуатаційного днопоглиблення, передбачені договором (2,2 млн. м. куб., у тому числі: 1,4 млн м. куб.— в Бердянському морському порту і 0,8 млн. м. куб.— в Маріупольському морському порту) дозволяють забезпечити необхідні прохідні осідання суден в 2015 році, а також створити умови для їх гарантування в наступні роки.

На даний момент днопоглиблювальне судно готується до виходу в напрямку Маріупольського та Бердянського портів. Безпосередньо роботи в Маріупольському порту почнуться протягом найближчих 10 днів.

Зменшення прохідної осадки в акваторії портів відбулось у зв'язку з погіршенням погодних умов, що призвели до згону води. Незважаючи на це, обидва порти працюють у штатному режимі. Всі вантажно-розвантажувальні роботи виконуються згідно з графіком.

Найближчим часом до робіт в Азовському морі може приєднатися земснаряд «Меотида», який зараз здійснює роботи з днопоглиблення в акваторіях портів Південного регіону. Раніше, з метою збереження флоту як державного майна, земснаряд «Меотида» був виведений з Азовського моря.

Програма днопоглиблення, анонсована АМПУ, послідовно реалізовується. Завдання програми — усунути накопичені роками в акваторіях портів нанесення і перейти до підтримки глибин, що усуне ризики для стивідорних компаній і судновласників.



ВСІ Новини