Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Березня 2016, 17:25
Версiя для друку


У 2016 році на суцільні ремонти доріг піде більше 14 млрд грн, - Андрій Пивоварський

11 Березня 2016, 17:25

Про це міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив 11 березня під час відкриття відремонтованої ділянки дороги Н-09 Львів – Івано-Франківськ. Її ремонт розпочався у 2015 та фінансувався в рамках бюджетної програми «Розвиток автомобільних доріг української частини Карпатського єврорегіону».

 «В ході реалізації карпатської програми ми засвоїли декілька уроків. Перше, ми можемо будувати дороги недорого, за європейськими цінами, для цього необхідно провести відкритий тендер. Друге, в українських компаній є технічні можливості проводити якісні ремонти доріг за сучасними технологіями. Третє, під час ремонту ми можемо використовувати практично повністю місцеві матеріали. В даному проекті локалізація склала близько 90%», – розповів міністр.

 Експеримент з карпатською програмою продемонстрував, що суцільний ремонт однієї дороги має значно більший ефект, аніж розпилення грошей на ямкові ремонти на великій території. Тому аналогічний підхід до ремонту буде використовуватися у 2016 році по всій Україні. Переважну більшість коштів, призначених для відновлення доріг, тобто більше 14 млрд грн буде спрямовано саме на суцільні ремонти. Це дозволить країні поступово відійти від неефективної практики ямкових ремонтів. Джерелами фінансування будуть державний і місцеві бюджети, фонд регіонального розвитку, надходження від експерименту на митницях у декількох регіонах і кредитні ресурси. Планується, що за ці кошти буде відновлено суцільне покриття на більше ніж 1700 км автодоріг. Як повідомив Андрій Пивоварський, роботи почнуться по всій Україні з квітня.

 Нагадаємо, у 2015 році Кабінет Міністрів України виділив 700 млн грн для розвитку дорожнього господарства чотирьох областей Західної України. Бюджетна програма «Розвиток автомобільних доріг української частини Карпатського єврорегіону» охопила Львівську, Івано-Франківську, Закарпатську і Чернівецьку області. Ділянка Івано-Франківськ – Львів довжиною 120,5 км – основний напрям, який ремонтувався в рамках вищезазначеної програми. Із загальної суми проекту на неї було спрямовано більше 530 млн грн.



ВСІ Новини