Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Березня 2016, 16:27
Версiя для друку


Євген Кравцов призначений новим виконуючим обов’язки голови правління ПАТ «Укрзалізниця»

30 Березня 2016, 16:27

На засіданні 30 березня Уряд призначив Євгена Кравцова виконуючим обов’язки голови правління ПАТ «Укрзалізниця». Іншим рішенням Кабінет Міністрів України звільнив Олександра Завгороднього від виконання обов’язків голови правління і припинив його повноваження як члена правління компанії. Метою кадрових змін є прискорення процесу реформування публічного акціонерного товариства.

«Одним із головних завдань Олександра Завгороднього на чолі «Укрзалізниці» була стабілізація технічного стану підприємства і посилення технічної сторони управління компанією. Ці завдання виконані, у другому півріччі 2015 року почалося відновлення рухомого складу та інфраструктури УЗ. Ми вдячні Олександру за його внесок. Проте останні місяці відчутна потреба підсилити сферу операційного управління компанією, тому до завершення конкурсу на заміщення вакантної посади голови правління Уряд вирішив покласти виконання обов’язків очільника на Євгена Кравцова. Серед його завдань прискорення реформи «Укрзалізниці», підвищення прозорості управління та закупівель, виконання інвестиційної програми і фінансового плану, зобов’язань перед кредиторами та співробітниками», - зазначив Володимир Омелян, заступник міністра інфраструктури України – керівник апарату.

Призначення Євгена Кравцова виконуючим обов’язки очільника компанії також забезпечить рівні умови учасникам на заміщення посади голови правління компанії. Адже сам пан Кравцов не бере участі в конкурсі.

Нагадаємо, Євген Кравцов обіймає посаду члена правління ПАТ «Укрзалізниця» з жовтня 2015, а до того з травня минулого року працював директором з реформування, правової та майнової політики «Укрзалізниці». Він є одним з авторів статуту ПАТ «Українська залізниця» та останньої редакції Закону України «Про залізничний транспорт». До призначення на залізницю був партнером юридичної фірми «Астерс».



ВСІ Новини