Для людей
з порушенням зору

    Новини    31 Березня 2016, 15:01
Версiя для друку


Рік ProZorroї роботи у Міністерстві інфраструктури України

31 Березня 2016, 15:01

31 березня радник Міністра інфраструктури України Андрій Мотовиловець взяв участь у всеукраїнському форумі постачальників FORUM ZAKUPKI 2016, присвяченому реформі державних закупівель. Представник Міністерства поділився з присутніми досвідом впровадження Системи ProZorro у відомстві та підбив підсумки річної роботи з електронним майданчиком і постачальниками. Андрій Мотовиловець підкреслив, що Мінінфраструктури одним із перших підключило свої підприємства до Системи електронних закупівель. Як результат, на сьогодні відомство є лідером за кількістю долучених підприємств і проведених тендерів.

Цінність такого досвіду команда аналітиків Міністерства відобразила у цифрах та фактах. Наприклад, за рік співпраці із ProZorro (березень 2015 – березень 2016) відомство організувало і провело 7980 тендерів на суму близько 1 576 млн грн, що дало змогу зекономити більше 102 млн грн.

Враховуючи власний досвід роботи на базі Системи електронних закупівель, команда Мінінфраструктури сформувала «портрет» державного замовника, його основні недоліки та розробила власні рекомендації для бізнесів щодо роботи з ним. На думку аналітиків відомства, при роботі з державними замовниками важливо: детально аналізувати документаційну базу контрагента та оголошеного тендеру; звертати особливу увагу на юридичні аспекти співпраці; об’єднуватися задля росту ринку та підвищення його якості; пам’ятати про союзників в особі АМКУ, НАБУ та нових керівників підприємств, що були обрані на відкритих конкурсах.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2016 для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, вводиться в дію закон «Про публічні закупівлі», метою якого є забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері та розвиток добросовісної конкуренції.

 

Довідка

ProZorro – Група електронних торгових майданчиків, об’єднаних в єдину екосистему із спільним пулом постачальників. Це пілотний проект Реформи державних закупівель, що входить до Стратегії 2020. Над концепцією системи електронних державних закупівель працювали громадські активісти, представники міжнародної організації Transparency International, приватного бізнесу та державної влади.

 

Міністерство інфраструктури України: Рік роботи з ProZorro



ВСІ Новини