Міністерство інфраструктури України


Японські експерти розглядають можливість надання Україні технічної допомоги в сфері управління морськими портами

31 Березня 2016, 16:33

31 березня заступник міністра інфраструктури – керівник апарату Володимир Омелян провів робочу зустріч з паном Мічіо Харада, заступником голови місії Посольства Японії в Україні. Під час заходу сторони обговорили перспективні напрямки розвитку двостороннього співробітництва. Перш за все Володимир Омелян висловив вдячність Японії за постійну підтримку України у питаннях ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та роботу по відновленню інфраструктури Донбасу.

Пан Омелян поінформував Мічіо Харада про перебіг реформування залізничної сфери, зокрема корпоратизацію Укрзалізниці, новий закон про залізничний транспорт, що очікує прийняття Верховною Радою, та плани по відновленню рухомого складу. Питання модернізації залізничної інфраструктури викликало інтерес з боку японської сторони, особливо з огляду на перспективи спільного виробництва локомотивів на території України. Також потенційно цікавими були визнані перспективні інвестиційні проекти в дорожній галузі: спорудження мостового переходу через річку Південний Буг у м. Миколаїв та будівництво об’їзної автомобільної дороги  навколо Києва.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили співробітництву в галузі морських портів. На початку березня в Міністерстві інфраструктури відбулась зустріч з представниками Департаменту Близького Сходу та країн Європи Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), на якій обговорювались проекти міжнародної технічної допомоги та залучення кредитних ресурсів. Зокрема, обговорювався проект технічної допомоги щодо розвитку морських портів у частині зміцнення інституційної спроможності та управління портами. Пропозиція Володимира Омеляна організувати роботу японських експертів у форматі постійного представництва в Україні, отримала схвальний відгук пана Харада.

Наразі Мінінфраструктури очікує на чергову місію експертів JICA з метою детального обговорення запропонованих українською стороною проектів в квітні поточного року.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/26505.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове