Міністерство інфраструктури України


Укртрансбезпека розпочала перевірку перевізників

5 Квітня 2016, 17:02

Державна служба України з безпеки на транспорті з початку квітня 2016 року розпочала здійснення державного контролю за безпекою на автомобільному транспорті. Станом на 1 квітня було затверджено перші 16 графіків проведення рейдових перевірок територіальними органами Укртрансбезпеки у період з 4 по 8 квітня на території 16 областей України.

Інспектори Укртрансбезпеки почали з профілактичної роботи серед перевізників  на тему підвищення безпеки руху та пасажирських і вантажних перевезень. Перевірки стосувалися водіїв транспортних засобів, які здійснюють регулярні та нерегулярні автобусні перевезення пасажирів у міжміському, приміському сполученні та на регулярних автобусних маршрутах у містах. Також було проведено профілактичні бесіди з водіями автотранспорту, які здійснюють перевезення вантажів, в тому числі небезпечних.

В.о. голови Укртрансбезпеки Володимир Балін розповів: «У минулому році через мораторій на проведення перевірок дуже погіршилася ситуація з безпекою перевезень, деякі порушники відверто нехтують загрозами життю і здоров’ю людей, думаючи лише про власну вигоду. Безпека перевезень має стати пріоритетом діяльності перевізників. Очікуваний результат перевірок -  зменшення кількості ДТП та важкості їх наслідків, а також попередження аварійних випадків».

Наразі також тривають переговори з Національною поліцією щодо порядку співпраці у сфері контролю за безпекою автоперевезень. На сьогодні вже існує чітка схема взаємодії Укртрансбезпеки та поліції в питаннях габаритно-вагового контролю транспортних засобів, як результат –  підписано спільні графіки роботи майже по всім областям.

Зазначимо, що перед тим, як розпочати перевірки перевізників, Укртрансбезпека пройшла формування та напрацювання технологічної бази. Державну службу України з безпеки на транспорті було створено рішенням Уряду ще у 2014 році. У лютому 2015 було затвержено положення про Укртрансбезпеку, яке фактично почало працювати з 1 січня поточного року. Відповідно у минулому році здійснювалися необхідні заходи щодо визначення керівництва, а також набору та підготовки спеціалістів. І лише після внесення технічних змін до постанови Кабміну спеціалісти Укртрансбезпеки отримали змогу приступити до проведення перевірок. Адміністративні функції Державна служба України з безпеки на транспорті активно виконує вже з початку цього року, зокрема видачу дозволів на міжнародні вантажні перевезення.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/26610.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове