Для людей
з порушенням зору

    Новини    24 Червня 2016, 13:13
Версiя для друку


Економіка України зростатиме за рахунок будівництва і ремонту доріг, - Володимир Омелян

24 Червня 2016, 13:13

Міністерство фінансів України на засіданні Урядового комітету підтримало включення питання Дорожнього фонду до бюджетної резолюції. Про це на засіданні Уряду 24 червня 2016 року повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Ми створюємо Кодекс автодорожньої індустрії. Він включатиме низку проектів. Ми провели ряд засідань робочої групи із залученням депутатського корпусу. Депутати поінформовані про нашу роботу. Сьогодні мені приємно повідомити, що Мінфін на засіданні Урядового комітету підтримав включення Дорожнього фонду до бюджетної резолюції. Сподіваюся, що ми зможемо проголосувати цей пакет законів, які по-новому відкриють, як економіку України, так і будівництво доріг у Парламенті», - зазначив Володимир Омелян.

Крім того, Міністр наголосив на важливості розвитку вагового контролю, який має стати інструментом збереження нових і відремонтованих шляхів.

«Ваговий контроль повинен бути. Ми спеціально розпочали його не в піковий сезон, щоб водії розуміли, що відбувається. Але альтернатив і поблажок не буде – вага фури не може перевищувати 40 тонн. Для покращення логістики ми відпрацювали з Укрзалізницею пониження тарифів на коротке плече для перевезень. Ми пропонуємо й іншу альтернативу – це річкові перевезення. Там є величезний потенціал як для бізнесу, так і для логістики» ,- наголосив Володимир Омелян.

За словами міністра, саме якість доріг має стати поштовхом для росту економіки країни в цілому.

«Укравтодор пішов шляхом, яким свого часу йшли і Європа і Сполучені Штати Америки – це зростання економіки внаслідок будівництва і ремонту доріг», - зауважив Володимир Омелян.



ВСІ Новини