Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Липня 2016, 17:54
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури України впевнено налагоджує зв’язки з провідними країнами регіону щодо ефективної роботи «Шовкового шляху», - Володимир Омелян

18 Липня 2016, 17:54

Міністерство інфраструктури України впевнено налагоджує зв’язки з провідними країнами регіону щодо ефективної роботи  «Шовкового шляху». Про це Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадовим. Міністр розповів про домовленості з Азербайджаном, Казахстаном та Китаєм і зазначив, що співпраця з Туркменістаном принесе досить позитивні результати.  

«Ми зацікавлені в тому, щоб організувати постійні поставки цим шляхом у Туркменістан», - сказав Володимир Омелян.

Міністр наголосив, що зараз головним є встановлення тарифів та мита і з цією метою має бути створено Координаційну раду з питань транзиту, до складу якої увійдуть представники Міністерства інфраструктури, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, а також Фіскальної служби. «У цьому плані позитивний досвід Азербайджану стане для України прикладом, адже такими заходами їм вдалося створити ефективну платформу для спілкування з бізнесом не лише національним, а й міжнародним», – зазначив Володимир Омелян.

Надзвичайний і Повноважний Посол також підняв питання авіації, адже наразі прямого авіасполучення між Україною та Туркменістаном не налагоджено. Міністр сказав, що Львівський та Харківський аеропорти відкриті для співпраці з туркменськими авіалініями.

 

 



ВСІ Новини