Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Серпня 2016, 16:16
Версiя для друку


Відновлення річкового судноплавства – один із ключових пріоритетів Міністерства інфраструктури України, - Дмитро Роменський

30 Серпня 2016, 16:16

Відновлення річкового судноплавства – один із ключових пріоритетів роботи Міністерства інфраструктури України. Про це заявив Заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Роменський, який взяв участь у церемонії спуску на воду гідрографічного судна «Капітан Черемних», яка відбулась 30 серпня 2016 року на території ПАТ «Київський суднобудівний судноремонтний завод».

«Міністерство інфраструктури України має системний підхід до відновлення як пасажирського, так і вантажного судоходства внутрішніми водними шляхами України. Цього року Міністерством інфраструктури заплановано фінансування реконструкції дніпровських шлюзів з фонду бюджетної підтримки від ЄС у розмірі 105 мільйонів гривень. Роботи розпочнуться вже восени. Це – перший важливий крок», - заявив Дмитро Роменський, - «Два тижні тому Міністр інфраструктури України Володимир Омелян взяв участь у спуску на воду пасажирського судна в Миколаєві. Сьогодні, вже у Києві, ми спускаємо на воду гідрографічне судно, яке обслуговуватиме гідрографічні об’єкти на узбережжі, зокрема, в портах. Це вже четверте судно такого плану. Для нас дуже важливо бачити позитивну динаміку в галузі. Судна модернізуються, виходять на воду, - це означає, що ми поступово, крок за кроком, конвертуємо наш потенціал у реальні потужності».

Начальник ДУ «Держгідрографія» Сергій Симоненко у свою чергу зазначив, що над модернізацією судна працювала велика команда українських фахівців. «Спуск судна на воду – це завжди важливий і хвилюючий момент. Я переконаний, що за підтримки Міністерства інфраструктури України та силами нашої команди ми зможемо забезпечити належну гідрографію на внутрішніх водних шляхах і таким чином зробити внесок у відновлення потужного судноплавства», - заявив він.

Модернізація та переобладнання судна здійснювалась за власні кошти ДУ «Держгідрографія». Зазначене судно планується використовувати для встановлення та обслуговування об’єктів навігаційного забезпечення мореплавства (для встановлення та заміни буїв; заміни елементів живлення та світлооптичних апаратів на буях), виконання комплексних гідрографічних та океанографічних досліджень у прибережній зоні морів і лиманів; обслуговування гідрографічних об’єктів на узбережжі й островах у зоні відповідальності України, відповідно до міжнародних зобов’язань, зокрема в портах Одеського регіону.

Листом Міністерства інфраструктури України від 22.04.2016 № 4002/55/10-16 погоджено зміну назви судна. Назву судну «КАПІТАН ЧЕРЕМНИХ» присвоєно на честь одеського капітана Черемних Івана Георгійовича.

Черемних Іван Георгійович народився 26 червня 1932 року. В 1956 році закінчив Одеське вище морське училище та отримав призначення в Чорноморське морське пароплавство, в якому пропрацював 35 років, з них 30 - на посаді капітана. Приймав участь у рятувальній операції під час аварії суден «Адмірал Нахімов» та «Пётр Васёв». З 2005 по 2014 рр. працював на посаді капітана-наставника – начальника групи експлуатації плавзасобів ФДУ «Одеський район Держгідрографії».



ВСІ Новини