Міністерство інфраструктури України


В Україні повинні працювати компанії зі світовим ім’ям, - Володимир Омелян

13 Жовтня 2016, 19:14

В Україні повинні працювати компанії зі світовим ім’ям. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із виконавчим директором компанії Hutchison Ports Клеменс Ченгом, яка відбулась 13 жовтня 2016 року в Києві.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості участі компанії Hutchison Ports  у розбудові інфраструктури ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ», зокрема, що стосується питань розбудови та управління контейнерними терміналами.

Володимир Омелян наголосив, що він хотів би бачити в Україні компанії зі світовим ім’ям та успішною історією розвитку. «Мені приємно і важливо, що сьогодні ми обговорюємо перспективим співробітництва з компанією Hutchison Ports, яка є одним із найбільших портових операторів, інвесторів та девелоперів у світі. Hutchison Ports оперує 52 портами у 25 країнах Азії, Африки, Європи, Північної і Південної Америки, Австралії та Близького Сходу. Звісно, я хотів би бачити Hutchison Ports в Україні», - наголосив Володимир Омелян.

Разом з тим, Міністр інфраструктури України зазначив, що перехід від намірів про співробітництво до дій має відбутися швидко: «Для іноземних компаній робота в Україні – це хороші бізнес-перспективи, а не благодійність. Ми маємо перейти від декларацій до спільної ефективної та результативної роботи. Ми розглядаємо різні форми співпраці з розбудови інфраструктури Морського торговельного портуми «Чорноморськ»: це може бути концесія, державно-приватне партнерство, укладення інвестиційної угоди, оренда тощо. Давайте визначатися і переходити до практичного впровадження планів». 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/27780.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове