Міністерство інфраструктури України


Тендер з днопоглиблення у порту «Южний» анульовано – новий буде проведено через Prozorro, - Володимир Омелян

21 Жовтня 2016, 16:27

Адміністрація морських портів України отримала доручення від Уряду скасувати тендер з днопоглиблення у порту «Южний» і провести новий через систему Prozorro із врахуванням пріоритетів розвитку порту і взятих державою на себе зобов'язань із залучення іноземних інвестицій. Про це 21 жовтня 2016 року повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Сьогодні, після години запитань до Уряду в парламенті, окремо обговорили цю ситуацію з Прем'єр-міністром. З метою забезпечення повної прозорості та уникнення можливих спекуляцій, Прем'єр-міністр дав доручення АМПУ скасувати тендер і провести новий через систему Prozorro із врахуванням пріоритетів розвитку порту і взятих державою на себе зобов'язань із залучення іноземних інвестицій», - зазначив Володимир Омелян.

Як відомо, тендер на будівництво об'єкта: «Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту «Южний» був організований у лютому 2016 р. Наприкінці вересня комітетом з конкурсних торгів прийнято рішення визнати переможцем з-поміж учасників, допущених до оцінки за найбільшою кількістю балів, ТОВ «Ян Де Нул Україна».

«Цей тендер став предметом розслідування як з боку Міністерства інфраструктури, так і правоохоронних органів, АМКУ. Були заяви як з боку окремих народних депутатів щодо непрозорого проведення конкурсу та його переможця, так і з боку профспілок.З цією метою, особисто зустрівся з компанією «Ян де Нул», яка підтвердила свій намір працювати в Україні», - зазначив Володимир Омелян.

Крім того, Міністр зазначив, що узгодив з Прем'єр-міністром зустріч автодорожніми і днопоглиблювальними компаніями.

«Окремо домовилися з Прем'єр-міністром, що через тиждень спільно з новим очільником Укравтодору та керівником АМПУ проведемо зустріч з автодорожніми і днопоглиблювальними компаніями на просту і зрозумілу тему: «Уряд не бере хабарів, Ви - працюєте дешево, швидко, якісно!», - наголосив Володимир Омелян.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/27818.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове