Міністерство інфраструктури України


Україна має в повній мірі реалізувати свій транзитний потенціал, -Володимир Омелян

26 Листопада 2016, 15:33

Україна має в повній мірі реалізувати свій транзитний потенціал і перетворитися на надійного міжнародного партнера-постачальника кращих логістичних послуг, який також надає якісні послуги в організації перевезень на Євразійському континенті. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володиммр Омелян під час участі у Глобальній конференції зі сталого транспорту, яка відбувається 26 листопада 2016 року в м.Ашгабад, Туркменістан. "Підвищення транзитної привабливості України ми бачимо через реформування автомобільного, морського, залізничного та авіаційних секторів. Ми також змінюємо підходи до системи управління, доступу до ринку транспортних послуг, джерел фінансування та підбору кваліфікованого персоналу. Імпульсом для зростання національної економіки та підвищення привабливості України для іноземних партнерів є відновлення доріг і будівництво нових магістралей. Реформа залізничної галузі, особливо модернізація рухомого складу та інфраструктури, також буде сприяти збільшенню транзиту вантажів через територію України. Відкрите небо і створення нових прямих маршрутів є ключовим для забезпечення транзиту через територію України в авіаційній галузі", - наголосив Міністр інфраструктури України.

За словами Володимира Омеляна, в даний час ключовим завданням для України є відновлення статусу транзитної держави: "Ми повинні знайти гнучкі і ефективні рішення для швидкого, доступного і безпечного транзиту. Це головна тенденція для всього світу, так і для України".

Володимир Омелян також негативно оцінив політику Російської Федерації щодо обмеження по транзиту: "Незважаючи на світові тенденції щодо сприяння більш ефективної інтеграції та можливості сполучення, ми можемо бачити економічні, торговельні та транспортні обмеження, накладені Російською Федерацією. Через введені обмеження на транзитні перевезення, українські та іноземні перевізники несуть збитки і змушені шукати нові маршрути".

Міністр інфраструктури України окремо наголосив: "Ми співпрацюємо з СОТ щодо вирішення питання про транзитні обмеження і над розробкою нових транзитних коридорів з ЄС до Азії. Ми впевнені в тому, що незалежно від всіх бар'єрів і обмежень, Україна буде рухатися вперед і забезпечить вас з найкращими мультимодальними логістичними рішеннями".

За словами Міністра, в даний час розробляються взаємовигідні умови для виконання мультимодальних перевезень з країн Азії за наступними напрямками:

• поєднання технологій перевезень з використанням поїздів «Вікінг» та «Зубр», з використанням поромів в Чорному морі та залізної дороги Грузії і Азербайджану;

• ведеться активна робота щодо поліпшення умов організації перевезень з території країн Східної Європи до українського порту Іллічівськ. Подальше продовження маршруту транспортування може відбуватися як в напрямку Грузії, Азербайджану, Казахстану і Китаю, а також до Ірану, Туркменістану і Афганістану.

• співпраця з представниками транспортного сектора Словаччини, з метою вдосконалення процедури перевезення вантажів з їх подальшим транспортуванням в напрямку Чехії, Австрії, Сербії, Чорногорії.

"Таким чином, синергія, отримана від реалізації спільних ініціатив, що зв'язують Європу з Азією в контексті підвищення ефективності реалізації поточних транспортних проектів можлива за рахунок спільної реалізації та вдосконалення існуючих транспортних проектів",- наголосив Володимир Омелян. В рамках участі у Конференції Володимир Омелян також провів низку двосторонніх зустрічей з посадовими особами інших країн, зокрема, з урядовцями з Азербайджану, Казахстану, Білорусі, Туреччини тощо.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28010.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове