Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Грудня 2016, 09:50
Версiя для друку


Міністр розвитку Іспанії разом із представниками іспанського бізнесу відвідає Україну в лютому, - Володимир Омелян

3 Грудня 2016, 09:50

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, перебуваючи із візитом в Іспанії, провів зустріч із Державним секретарем інфраструктури, транспорту житла та авіанавігаційної служби Іспанії Хуліо Гомес-Помара та Міністром розвитку Іспанії Іньіго де ла Серна. Це перший контакт на рівні керівників міністерств після формування нового уряду в Іспанії, зустріч стала початком нового політичного діалогу на рівні урядів двох держав. Міністр розвитку Іспанії Іньіго де ла Серна прийняв запрошення Міністра інфрастуктури України Володимира Омеляна відвідати Україну. Візит голови профільного відомства разом із делегацією представників іспанських бізнес-кіл має відбутися у лютому 2017 року.

В рамках візиту іспанського міністра до України відбудеться українсько-іспанський бізнес-форум. Особливо перспективним є розвиток двостороннього співробітництва в сфері залізничних перевезень та інфраструктури, взаємодія у морській та автодорожній галузях. Також сторони обговорили можливість залучення фондів ЄС до реалізації інфраструктурних проектів в Україні.

Окремо сторони зупинились на проблемі підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зазначив, що іспанська сторона висловила готовність докласти всіх зусиль для донесення спільної позиції до Єврокомісії щодо цього питання, а саме, - необхідності підписання угоди вже в найближчій перспективі.

 



ВСІ Новини