Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Грудня 2016, 18:19
Версiя для друку


IT-технології є надійним інструментом боротьби з корупцією, - Володимир Омелян

10 Грудня 2016, 18:19

IT-технології є надійним інструментом боротьби з корупцією. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час відкриття Антикорупційного вікенду, який розпочався 10 грудня 2016 року.

"Я вірю, що IT-інструменти є чіткою відповіддю на проблему корупції. Ми зараз створюємо націю розумних людей. Нашими героями повинні бути науковці, айтішники, а не прокурори чи судді. За цим стоїть майбутнє. і те, що ми зараз спробуємо створити у Міністерстві інфраструктури, - це новий напрямок так званої цифрової інфраструктури. Я думаю, що нам це вдасться за доброї підтримки 1991 і багатьох інших друзів, які є тут" , - сказав В.Омелян.

Результатом Антикорупційного вікенду стануть айті-сервіси, що допоможуть зупинити можливість реалізації корупційних схем. Мета події – підвести результати набору до антикорупційної інкубаційної програми проектів, що базуються на відкритих даних Міністерства інфраструктури та проводиться у партнерстві з Deloitte. А також підтримати антикорупційний хакатон проектів, що відбудеться на базі Інкубатору 1991 10-11 грудня. Саме його переможці й працюватимуть над своїми проектами в рамках інкубаційної програми та будуть інтегровані у Міністерство інфраструктури для організації прозорих процесів. Всі команди, що будуть відібрані до Інкубатору, протягом кількох місяців спільно з командою менторів працюватимуть над реалізацією прототипів своїх проектів. Які, в подальшому, допоможуть зробити ефективнішим процес управління державними ресурсами для розвитку інфраструктури країни.



ВСІ Новини