Міністерство інфраструктури України


Ключове питання зараз - це сильна Україна. Запит в суспільстві на реформи величезний, - Володимир Омелян

20 Січня 2017, 18:20

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в прямому ефірі телеканалу «NewsOne» прокоментував ситуацію, що склалася навколо ПАТ «Укрзалізниця». За його словами, рішення Уряду щодо внесення змін до статуту Укрзалізниці є непрозорим, що зменшує довіру до влади: «Ключове питання зараз - це сильна Україна.  Сильна Україна означає, що ми швидко  і прозоро робимо реформи. Коли засідання Уряду перетворюються на шоу Копперфільда, з’являються незрозумілі проекти постанов, незрозуміло, хто їх готує, це не посилює довіру до влади».

 Володимир Омелян наголосив, що реформування Укрзалізниці фактично зупинилось: «Питання в реформі УЗ, яка останні 8 місяців фактично зупинилась, окрім красивих презентацій у нас немає результату. Я неодноразово звертав увагу на те, що нам треба сісти і експертно обговорити це питання з фахівцями, які дійсно розуміють, що відбувається всередині цієї величезної структури-монополіста. На жаль, такої дискусії не відбулося, натомість вирішили підпорядкувати залізницю під інше міністерство, сподіваючись створити закритий клуб. З цим я категорично не згоден, бо українська залізниця - це питання як національної безпеки, так і української економіки».

Міністр інфраструктури України також заявив, що виступав за проведення засідання Ради національної безпеки та оборони України з питань реформування Укрзалізницці: «Проведення РНБО – це ініціатива Президента, за що я йому щиро вдячний. Це правильний і своєчасний крок для того, щоб ми неупереджено розглянули показники діяльності залізниці. Ми маємо масові скарги бізнесу за 2016 рік, ми маємо системні проблеми, які не вирішен, і операційні проблеми які, не вирішуються. Все це має бути предметом розгляду. Як ми починали реформу? Ми найняли нових менеджерів і дали їм ринкові зарплати, вони повинні бути підзвітні суспільству і розповісти, що справді зроблено».

Володимир Омелян наголосив, що запит в суспільстві на реформи величезний: «І питання тут одне: чи еліта спроможна цей запит реалізувати. Якщо не спроможна, треба казати про це відверто. Процес реформ буде активний, реформа має відбуватися, тут альтернатив немає».

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28281.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове