Міністерство інфраструктури України


Цього року заплановано відновлення понад 2 тис кілометрів доріг та 80 мостів, - Володимир Омелян

1 Березня 2017, 18:15

Цього року заплановано відновлення понад 2 тис кілометрів доріг та 80 мостів. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на спільному брифінгу з в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України "Укравтодор" Славоміром Новаком, який відбувся 1 березня 2017 року.

Володимир Омелян наголосив, що минулого року було вжито низку системних кроків, які дозволять змінити стан дорожнього господарства: «Створено Дорожній Фонд, який запрацює в 2018 році. Ми запровадили децентралізацію Укравтодору, яка теж набуде чинності у 2018 році, але вже з осені цього року ми будемо запроваджувати перші пілотні кейси по областях з передачі доріг на баланси муніципалітетів. В держави, на балансі Укравтодору, залишиться не більше 50 тис км доріг. Ми запровадили системи незалежного моніторингу якості виконання робіт. Це система FIDIC, а також система CoST, які є абсолютно незалежними і відстежують всі етапи будівництва: від проведення тендерних процедур до завершення будівельних робіт. Було відремонтовано близько 1000 км доріг, але це занадто мало. В цьому році ми сподіваємось відремонтувати вдвічі більше, можливо ще більше, але за умови належного фінансування».

Міністр інфраструктури України також заявив, що на 2017 рік заплановано ремонт 80 мостів: «В цьому році ми зможемо відремонтувати 80 мостів, таким чином ми запускаємо програму відбудови українських мостів, а також переходимо до спорудження нових. В першу чергу, це стосується моста у місті Миколаїв».

Володимир Омелян наголосив, що ваговий контроль на автошляхах буде посилено цьогоріч: «Тут надважлива співпраця з місцевими органами влади. Як стосовно вагового контролю, так і стосовно відновлення українських автошляхів. Ми маємо розуміти, що ця синергія може дати нову якість для українських доріг».

Міністр також підкреслив, що Уряд має бути послідовним у свої політиці в дорожній галузі: «Цю послідовність ми бачили у 2016 році, сподіваємось отримати в 2017 році і в наступних роках. Для того, щоб українські дороги набули нормального стану, нам потрібно фінансування хоча б 50 млрд. гривень на рік, хоча б протягом 5 років. За цей період ми можемо говорити про те, що мережа українських автошляхів буде відновлена».

Володимир Омелян наголосив, що Міністерство розглядає можливість будівництва бетонних доріг в Україні: «Вчора я мав велику зустріч з представниками національної промисловості України і ми серйозно налаштовані на будівництво бетонних доріг в Україні і я сподіваюсь, що спільно з Укравтодором ми зможемо використати потужності українських промислових виробництв».

В.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України "Укравтодор" Славомір Новак представив план ремонту доріг на 2017 рік, окреслив основні проблеми галузі та можливі шляхи їх вирішення. За словами С.Новака, прийняття Закону про Дорожній фонд є великим успіхом України, а також запорукою для розвитку та трансформації атодорожньої сфери. Він наголосив на тому, що тільки комплексний підхід дасть Україні автошляхи нової якості: стабільне фінансування, контроль якості дорожніх робіт, ваговий контроль, а також нагляд з боку громадськості.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28422.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове