Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Березня 2017, 17:15
Версiя для друку


Відбулося Шосте засідання Міжурядової українсько-іранської спільної комісії з економічного та торговельного співробітництва

10 Березня 2017, 17:15

9 - 10 березня 2017 року відбулося Шосте засідання Міжурядової українсько- іранської спільної комісії з економічного та торговельного співробітництва. Українську частину Комісії очолює Міністр енергетики та вугільної

промисловості Украї Ігор Насалик, Іранську частину Комісії очолює Міністр Сільськогосподарського Джихаду Ісламської Республіки Іран Махмуд Ходжаті.

Заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь в переговорах з питань транспорту з Міністерством доріг і міського розвитку Ірану.

Сторони констатували взаємну зацікавленість у розвитку мультимодальних перевезень між Європою та Азією транзитом територіями України та Ісламської Республіки Іран, а також обговорили перспективи та технічні деталі подальшої спільної роботи з організації та розвитку перевезень за маршрутом Перська затока – Чорне море – Балтійське море. Іранська сторона передала проект Угоди про розвиток транспортного маршруту Перська затока – Чорне море та запросила Україну до участі в цьому транспортному коридорі.

З метою комплексного підходу до вироблення логістичних рішень Віктор Довгань запропонував продовжити переговори з цього питання із залученням представників країн ЄС та ТРАСЕКА.

Іранська сторона запросила українські підприємств у реалізації проектів з розбудови та модернізації транспортної інфраструктури на території Ісламської Республіки Іран (будівництво залізничної інфраструктури та постачання рухомого складу пасажирського транспорту).

В результаті переговорів погоджено Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва між портами Україні для підписання на рівні портових адміністрацій України та Ірану найближчим часом.



ВСІ Новини