Міністерство інфраструктури України


Проблема країни номер один – це, безумовно, дороги, - Володимир Омелян

7 Квітня 2017, 17:39

Проблема країни номер один - це, безумовно, дороги. Ми це розуміємо, і Уряд свідомо збільшує фінансування на дорожню галузь з кожним роком. Про це 7 квітня 2017 року під час робочої поїздки до Житомирської області заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Проблема номер один – це, безумовно, дороги. Ми це розуміємо, і Уряд свідомо збільшує фінансування з кожним роком. Якщо в минулому році було виділено близько 12 млрд. грн., то цього року ми повинні отримати щонайменше 15 млрд грн., в кращому випадку 30-35 млрд грн., які мають до останньої копійки піти на відновлення українських автошляхів», - зазначив Володимир Омелян.

Ключову роль у відновлення українських автошляхів, за словами Міністра, мають відіграти Дорожній Фонд та децентралізація Укравтодору: «У нас стоїть питання Дорожнього Фонду, який запрацює з 1 січня 2018 року, питання децентралізації Укравтодору. Ми передаємо 120 тисяч км доріг на місцевий рівень з відповідним фінансуванням з дорожнього Фонду. 35 % піде виключно на утримання цих доріг. Це велика сума, це велика відповідальність, тому міські, обласні влади повинні підійти до цього серйозно. Велика підготовча робота починається вже сьогодні, і я сподіваюся, що Житомирщина буде першим пілотним проектом. Ми плануємо великі проекти. Це відбудова об’їзної дороги навколо Житомира, це відбудова

«Дорожня галузь була зношена, розкрадена, галузь була безгосподарна, і ми бачимо сьогодні результат всього того, що відбувалося протягом десятирічь. Я сподіваюся, що ми зможемо переламати ситуацію. Щонайменше, хочемо цього року закупити чималу велику кількість техніки - це буде перший крок. Ми мусимо підняти людям зарплати, тому що ми не можемо вимагати якісної роботи від людей, які отримують мінімальну зарплату. 3200 чи 4000 грн. - це не та зарплата. Тому наше завдання - це забезпечити», - наголосив Володимир Омелян.

В рамках робочої поїздки Міністр також проінспектував житомирський аеропорт: «Було приємно відвідати аеропорт. Я щасливий з того, що люди переживають і у них болить серце за те, що вони роблять і я думаю, що перспективи у нього однозначно хороші. І ті переговори, які вони вже проводять з різними авіакомпаніями, будуть сприяти збільшенню потенціалу Житомирського летовища».
Окрему увагу Володимир Омелян приділив електрифікації залізничних колій: «Є питання по залізниці. Ми відпрацюємо наступного тижня можливість електрифікації тих ділянок, які цього потребують, для того, щоб збільшити пропускну спроможність і направити пасажирські потяги через Житомир. Це буде сприяти як розвитку регіону, так і загалом Житомирської області».

Міністр проінспектував стан трас Р-18, Р-28, роботи обласного та районних автодорів, поспілкувався з робітниками дорожньої галузі.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28564.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове