Міністерство інфраструктури України


Львівщина належить до топ-областей з ремонту автошляхів, - Володимир Омелян

10 Квітня 2017, 16:12

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, перебуваючи з робочою поїздкою у Львівській області, позитивно оцінив темпи та якість дорожніх робіт.

"Починаючи з січня 2018 року ми вводимо абсолютно нову систему і джерела фінансування дорожніх робіт. Тому вкрай важливо зараз спілкуватися з очільниками областей і міст, у підпорядкування яких в рамках децентралізації Укравтодору з наступного року перейде 120 тис. км доріг. Про це 10 квітня 2017 року під час прес-конференції у Львові заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Сьогодні і завтра я відвідую Волинь, Львівщину, Івано-Франківщину. Ми бачимо ремонт доріг на власні очі, нам дуже важливо спілкуватися з очільниками областей і міст, адже з наступного року ми маємо абсолютно нову структуру фінансування українських автошляхів. В першу чергу, це проголосований народними депутатами у 2016 році Дорожній Фонд, який передбачає, що половина акцизів у 2018 році, 75% у 2019-му, 100% у 2020 році підуть на відновлення українських автошляхів. По-друге, це децентралізація Укравтодору. Я дуже хочу, щоб хештег #ненавиджуукравтодор зник з пам’яті і очей українських громадян, щоб це була ефективна структура. Для цього передбачається передача 120 тис. км українських автодоріг на обласний рівень з відповідним фінансуванням з Дорожнього Фонду», - наголосив Володимир Омелян.

Міністр зазначив, що Львівщина вже традиційно входить у топ-кращих областей за обсягами дорожніх робіт, і цього року особливу увагу буде приділено розвитку прикордонної інфраструктури: «Львівщина традиційно є серед топ-областей з відновлення автошляхів. Ми маємо добрі результати митного експерименту. На цей рік сподіваємося додатково до державних коштів закумулювати до мільярда гривень на дороги. Ми маємо підтримку з боку Уряду Польщі – 100 мільйонів. Це гроші для України, які буде використано на відновлення автошляхів та розбудову контрольно-пропускних пунктів. Це робиться спеціально для того, щоб із отриманням безвізу українські громадяни не мали черг на кордоні, в яких як треба простоювати годинами».

Розділяє оптимізм Міністерства щодо ремонтних робіт протягом 2017 року і Голова Львівської ОДА Олег Синютка: «Хотів би подякувати Міністру інфраструктури за ту допомогу, яку відчуває Львівщина в реалізації інфраструктурних проектів. На сьогоднішній момент в зв’язку з добрими погодними умовами розпочали роботу на 10 напрямках. Це дає нам надію на те, що обсяг виконання робіт буде однозначно більше, ніж 2 млрд грн. За перший квартал до бюджету від перевиконання митних платежів поступить більш, як 330 млн грн, половина з яких піде на ремонт доріг Львівщини. Практично ми повинні вийти на планові показники ремонтних робіт. Подяка Міністру за те, що має можливість подивитись не тільки ділянки доріг, що ремонтуються і де експлуатація показує позитивні моменти, а й мостове господарство, особливо той міст, який зазнав пошкоджень на дорозі в напрямку Стрия, ми сподіваємось на допомогу уряду і в цьому питанні».

Вже традиційно Володимир Омелян відзначив темпи розвитку львівського аеропорту, який вже у вересні цього року прийме перші рейси найбільшого європейського лоукостера – компанії Ryanair: «Ми маємо дуже гарний приклад аеропорту «Львів». Директор аеропорту пані Тетяна Романовська була ідеологом заходу в Україну компанії Ryanair. І мені дуже приємно, що Ryanair вирішив зсунути дату початку польотів з аеропорту «Львів» з кінця жовтня на вересень».

Крім того, Міністр зазначив, що сподівається на відновлення темпів і обсягів реформ на Укрзалізниці: «Що стосується стабільної роботи Укрзалізниці – я дуже сподіваюся, що у квітні –травні нам вдасться відновити темп реформ, який був у компанії у 2014-2015 роках і транспортні компанії, компанії-виробники не будуть залежати від неефективної роботи надзвичайно важливої структури. Це важливо не лише для перевезення вантажів, це важливо для будівництва українських автошляхів. Ми маємо величезні скарги з боку бізнесу на те, що неможливо доставити вантажі і доводиться возити їх вантажівками, які розбивають українські дороги».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28570.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове