Міністерство інфраструктури України


Міністерство інфраструктури приєдналося до проекту «ProZorro.Продажі», – Володимир Омелян

14 Квітня 2017, 10:36

13 квітня Міністерство інфраструктури України, Публічне акціонерне товариство «Укрпошта» та  «ProZorro.Продажі» підписали меморандум про співпрацю у новому спільному проекті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Фонду державного майна та Transparency International Україна, який поширюється на сферу продажів державної власності.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян наголосив, що саме Міністерство інфраструктури було тим майданчиком, на якому тестувалася система «ProZorro», яка нині успішно працює на багатьох державних підприємствах і дозволяє боротися зі зловживаннями та корупією при здійсненні державних закупівель: «Важливо і приємно, що Міністерство інфраструктури стало першим серед інших міністерств, яке приєдналося до «ProZorro.Продажі». Переконаний, що система буде ефективною так само, як і «ProZorro», яка на самому початку сприймалась як новаторський крок, а наразі вже є звичним і зручним інструментом для багатьох державних підприємств».

Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов розповідає: “Завдяки високій ефективності системи з лютого всі активи неплатоспроможних банків виставляються на продаж виключно через «Prozorro.Продажі». Ми хочемо і далі масштабувати цей досвід на сферу управління державною власністю. Прозорі аукціони дозволять усунути цю проблему, продавати активи за ринковою ціною з користю для держави в цілому та конкретного держпідприємства окремо”.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський в свою чергу  зазначив, що приєднання Укрпошти до прокту «ProZorro.Продажі» є чудовою нагодою не лише реалізувати непрофільне майно, а й позбутися списаного майна, яке щодня втрачає свою вартість.

«Можливість державних підприємств продавати частину активів через «ProZorro.Продажі» є черговим успіхом у боротьбі з корупцією. «ProZorro.Продажі» допомагає зробити публічними продажі у сферах, де було дуже багато претензій щодо корупції, ті підприємства, в яких існувало багато корупційних схем. Прибутки таких компаній зростають у рази, державне підприємство починає заробляти там, де раніше були збитки. У випадку Міністерства інфраструктури, ми кажемо про приєднання сотень державних підприємств – це пріоритетно як для розвитку проекту, так і для бюджету країни», – вважає Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна.

Олексій Соболев, керівник проектного офісу «ProZorro. Продажі» нагадав, що всі бажаючі вже можуть придбати непрофільне майно державних підприємств на сайті «ProZorro.Продажі». Вже відбулися перші успішні торги з реалізації металобрухту.

Нагадаємо, що новий вектор «ProZorro.Продажі» - реалізація державного майна через систему електронних аукціонів розпочав роботу 3 квітня. До проекту вже приєдналися державні компанії: Укргазвидобування, Укренерго, Енергоатом та Східний гірничо-збагачувальний комбінат.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28593.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове