Міністерство інфраструктури України


Україна та Іран домовились про запуск тестового потягу, - Володимир Омелян

19 Квітня 2017, 18:51

Україна та Іран домовились про запуск тестового потягу з метою транспортування сільськогосподарської продукції, в першу чергу, зернових, з України до Ірану. Маршрут проляже територією Грузії та Азербайджану. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян після зустрічі із делегацією Ісламської Республіки Іран у складі Надзвичайного і Повноважного Посла Ісламської Республіки Іран в Україні пана Мохаммада Бехешті-Монфареда, Директора-розпорядника Організації вільної торгово-промислової зони “Анзалі та Порт Ісламської Республіки Іран на Каспійському морі” пана Рези Масрура, Начальника Представництва Міністерства закордонних справ в остані (провінції) Гілян пана Мохаммада Реза Багері Пур Саламата, представників ділових кіл Ірану тощо.

Зустріч відбулась 19 квітня 2017 року в Києві. Міністр інфраструктури України наголосив, що тестовий потяг сполученням Україна-Іран може піти вже влітку 2017 року: "Це надзвичайно перспективний напрямок співпраці для обох країн. Україна має розробляти нові міжнародні транспортні коридори з тим, аби стати надійним транзитним мостом між країнами Європи, Азії та Сходу".

Володимир Омелян також закликав іранську сторону розглянути можливість транспортування іранської нафти до України, а також перспективи будівництва нафтопереробного заводу на території нашої держави.

Сторони також обговорили співробітництво у галузі морського та автомобільного транспорту, окремо зупинились на питаннях посилення взаємодії в авіаційній сфері.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28606.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове