Міністерство інфраструктури України


У Варшаві відбулося VI засідання Польсько-Української Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва

21 Квітня 2017, 14:47

20 – 21 квітня 2017 у Варшаві, Республіка Польща відбулося VI засідання Польсько-Української Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. Українську делегацію очолив Перший Віце-прем’єр-міністр, Міністр економічного розвитку України Степан Кубів, з польської сторони Віце-прем’єр-міністр, Міністр розвитку і фінансів Польші Матеуш Моравецький.

Заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань провів двосторонні зустрічі щодо співробітництва в галузі транспорту та інфраструктури між Україною та Республікою Польща. Насамперед було обговорено стан підготовки проектів будівництва доріг до пунктів пропуску між нашими країнами з заступником Міністра інфраструктури та будівництва Польщі Єжи Шмітом. Також відбулися переговори з Державним секретарем Міністерства економічного розвитку Польщі Єжи Квєчинські щодо залучення фінансування Євросоюзу для проектів в рамках VIA CARPATIA, автомобільного маршруту Львів – Одеса в рамках проекту GO – Гданськ-Одеса.

Авіатранспорт: Сторони відзначили, що згідно з досягнутими домовленостями V засідання Комісії, 12.03 2013 р. була підписана Угода між Урядом Республіки Польща і Кабінетом Міністрів України про повітряне перевезення і на даний момент зняті двосторонні обмеження для авіасполучення, що підтверджує зростання пасажиропотоку LOT, МАУ та лоукост – операторів Wizzair та Ryanair.

Залізничний транспорт: Відзначено відновлення залізничного пасажирського сполучення за маршрутом Львів – Перемишль та заплановано Ковель – Хелм. Сторони висловили готовність провести в ІІ кварталі 2017 року робочі консультації щодо узгодження тексту проекту Угоди між Урядом Республіки Польща і Кабінетом Міністрів України про залізничне сполучення через Державний кордон.

Автомобільний транспорт Надано позитивну оцінку результатів засідання Змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, яке відбулося 25-26 січня 2017 р. у Варшаві. Зокрема визначені на цьому засіданні контингенти в розмірі 200 000 дозволів на перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом дадуть імпульс розвитку перевезень, що здійснюються перевізниками обох країн.

Дорожня інфраструктура

Віктор Довгань повідомив про завершення внутрішньодержавних процедур з оформлення повноважень необхідних для підписання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Польща про утримання дорожніх прикордонних мостових об'єктів на українсько-польському державному кордоні та запропонував підписати Угоду в найближчий час. Також заступник Міністра наголосив на пріоритетності для України успішної реалізації проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні визначених Договором між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги, а також реалізації проектів в рамках VIA CARPATIA, автомобільного маршруту Львів – Одеса в рамках проекту GO – Гданськ-Одеса.

Морський та річковий транспорт: домовлено прискорити роботу з підготовки до підписання проекту Угоди між Урядом Республіки Польща і Кабінетом Міністрів України про морський транспорт в якомога стислі терміни. Також акцентувалася увага на  подальшій співпраці в напрямку розвитку міжнародної водної магістралі Е-40 з метою відновлення даного сполучення та здійснення перевезень річковим транспортом між Україною та Республікою Польща.

Одним з важливих  питань зустрічі було залучення інвестицій в розвиток та обслуговування перевантажувальних терміналів (євротермінал Славкув), логістичних центрів, співробітництва зі ствидорними компаніями, що діють на територіях портів обох країн. З цією метою домовлено розглянути можливість проведення експертних переговорів, в ході яких проаналізувати можливість розвитку співробітництва в сфері інтермодального транспорту з використанням морських портів та транспортних логістичних центрів обох країн.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28618.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове