Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Квітня 2017, 12:37
Версiя для друку


Забезпечення безпеки на об’єктах критичної інфраструктури є пріоритетним питанням під час проведення «Євробачення 2017» та в період травневих свят, - Юрій Лавренюк

26 Квітня 2017, 12:37

З 7 по 13 травня в м. Києві розпочнеться масштабний пісенний конкурс «Євробачення 2017». Тому пріоритетним завданням як правоохоронних органів, так і центральних органів виконавчої влади є забезпечення безпеки громадян та гостей столиці.

З цього приводу вчора, 25 квітня, під головуванням заступника Міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка та за участі представників Служби безпеки України, керівників Укртрансбезпеки, Укравтодору, Державіаслужби, Держспецтрансслужби, ДП «Адміністрація морських портів України», ПАТ «Укрзалізниця» та ПАТ «Укрпошта», а також керівників профільних підрозділів Міністерства інфраструктури України відбулась робоча нарада з питань належного виконання Плану заходів з підготовки та проведення в Україні пісенного конкурсу «Євробачення 2017».

Заступник Міністра інфраструктури України наголосив на тому, що під час проведення пісенного конкурсу «Євробачення 2017» та в період травневих свят, безпека громадян та гостей столиці, а також посилення безпеки на об’єктах критичної інфраструктури є пріоритетними завданнями Міністерства інфраструктури України, відповідних підвідомчих МІУ установ, підприємств та організацій, і безпосередньо правоохоронних органів.

«Задля мінімізації ризиків будь-яких провокацій та забезпечення безпеки громадян та гостей столиці під час проведення пісенного конкурсу та в період травневих свят, контроль та охорона на об’єктах критичної інфраструктури України, а саме в аеропортах, залізничних вокзалах, автовокзалах та метрополітенах буде посилена», - зазначив Юрій Лавренюк.

Заступник Міністра інфраструктури України наголосив на тому, що мешканці та гості столиці мають пам’ятати про заходи загально-попереджувального характеру, а у разі фіксування вчинення протиправних дій та можливого виявлення будь-яких підозрілих предметів на об’єктах критичної інфраструктури негайно звертатися до правоохоронних органів.

 

Пам’ятка:

Якщо ви виявили підозрілий предмет на об’єкті критичної інфраструктури (аеропорті, залізничному вокзалі, автовокзалі, метрополітені) чи поблизу нього, що може видатися вибуховим пристроєм, або радіоактивні, хімічні та інші матеріали, які представляють небезпеку:

- Не залишайте без уваги факт наявності підозрілих предметів та зберігайте спокій;

- Якщо ви виявили нічийну, або забуту річ у транспорті доцільним буде опитати людей, які знаходяться поруч, на предмет встановлення власника;

- Не підходьте до предмета, не торкайтеся та не пересувайти його, не допускайте до знахідки інших людей та не починайте самостійно будь-яких дій;

- Дочекайтеся приїзду правоохоронних органів та вкажіть місцезнаходження підозрілого предмета.

 

У разі фіксування протиправних дій та можливого виявлення будь-яких підозрілих предметів на об’єктах критичної інфраструктури негайно телефонуйте 102.



ВСІ Новини