Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Травня 2017, 09:02
Версiя для друку


Ми працюємо на те, щоб "Hutchison Ports" увійшов у порт "Чорноморськ" вже до кінця року, - Володимир Омелян

17 Травня 2017, 09:02

Міністерство інфраструктури України продовжує переговори із стратегічними інвесторами. Так, 15 травня 2017 року відбулась зустріч Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна із делегацією компанії "Hutchison Ports" на чолі з виконавчим директором Клеменсом Ченгом. Сторони обговорили перспективи заходу одного з найбільших світових портових операторів "Hutchison Ports" до ДП "Морський торговий порт "Чорноморськ". А вже 16 травня представники "Hutchison Ports" відвідали порт ДП "МТП "Чорноморськ" та разом із заступником міністра інфраструктури Надією Казначеєвою, керівником АМПУ Райвісом Вецкагансом, директором порту ДП "МТП "Чорноморськ" обговорили перспективи реалізації планів стратегічного розвитку порту, який має пронести нарощування вантажообігу, збереження робочих місць, впровадження провідних технологій в порту.

Володимир Омелян наголосив, що Міністерство працює над законопроектом про концесію, і попередній варіант документу має бути представлений до кінця травня. "На цей законопроект очікують не тільки портові оператори, а й інвестори в інших галузях. Тому наше завдання - розробити універсальний документ, який підвищить інвестиційну привабливість України та полегшить роботу провідних світових компаній в нашій країні", - наголосив очільник міністерства.

Володимир Омелян також повідомив, що міністерство разом із АМПУ та керівництвом порту працюють на те, щоб "Hutchison Port" увійшов у порт "Чорноморськ" вже до кінця цього року.

"Ми хочемо повернути довіру закордонних інвесторів в Україну. Тому пропонуємо, щоб усі суперечки вирішувалися в міжнародному арбітражі. Це повинно стати дієвим інструментом захисту прямих іноземних інвестицій і нівелювати будь-які двозначності у відносинах", - наголосив Міністр інфраструктури України.



ВСІ Новини