Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Червня 2017, 16:48
Версiя для друку


Уряд реалізує низку заходів з метою реалізації транзитного потенціалу України, - Володимир Омелян

1 Червня 2017, 16:48

Уряд України реалізує низку заходів з метою реалізації транзитного потенціалу та утвердження статусу України як транзитної держави.

Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, виступаючи на щорічному Саміті Міжнародного транспортного форуму 2017 року.

«З точки зору пошуку нових способів транспортування товарів, Україна є привабливим і конкурентоспроможним партнером для перевезення транитних вантажів у напрямку Європа-Азія, Північ-Південь. Так, з метою розширення та розвитку географії маршрутів і нарощування транзиту, ведеться робота з залучення нових країн Європи і Азії до здійснення контейнерних перевезень поїздами «Вікінг» і «ZUBR». Контейнерний поїзд «Вікінг» є прикладом зв'язку між морськими контейнерними лініями Балтійського регіону з аналогічними Середземного, Чорного і Каспійського морів», - наголосив Володимир Омелян.

За його словами, проект «GO Highway Project» сполученням Одеса-Гданськ, який з'єднає порти Балтійського і Чорного морів, буде сприяти зниженню вартості доставки вантажів, поліпшить безпеку в регіоні.

«Крім того, для того, щоб усунути відтік транзитних вантажів, причиною яких є надмірною бюрократизацією в портах України, уряд України працює над спрощенням процедури контролю, зниженням портових зборів, вдосконаленням інфраструктури та підвищенням інвестиційної привабливості», - підкреслив очільник міністерства.

За словами Міністра, завершено розробку Закону України «Про мультимодальні перевезення», основною метою якого є визначення основних правових та інституційних рамок для мультимодальних, інтермодальних, контейнерних перевезень вантажів.

За словами Володимира Омеляна, цифрові технології відкривають унікальні можливості для економічного розвитку та підвищення якості життя громадян: «Пріоритетне завдання для України – забезпечення надійного і безпечного руху вантажів в напрямку Європа-Азія за допомогою цифрових транспортних коридорів».

«Однак, незважаючи на те, що створення цифрових транспортних коридорів це плани на найближче майбутнє, ми вже приступили до здійснення заходів зі спрощення торгових процедур», - наголосив Міністр інфраструктури України.



ВСІ Новини