Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Червня 2017, 10:11
Версiя для друку


Заступник Міністра інфраструктури Надія Казначеєва взяла участь в 5-му Міжнародному Морському Конгресі

14 Червня 2017, 10:11

Заступник Міністра інфраструктури Надія Казначеєва взяла участь в 5-му Міжнародному Морському Конгресі, що відбувся 8-9 червня 2017 року в місті Щецин, Республіка Польща.

П’ятий рік поспіль подія в центрі Західної Померанії збирає разом політиків, державних службовців, дипломатів, галузевих експертів та науковців, з метою просування міжнародного співробітництва в морській економіці, а також вирішення спільних проблем галузі. Відкривала конгрес Прем’єр-Міністр Польщі, пані Беата Шидло.

Заступник Міністра інфраструктури  Надія Казначеєва взяла участь в пленарних дебатах, що стосуються розвитку внутрішніх водних шляхів та їх інтеграції у загальну транспортну систему Європи. Серед інших учасників дебатів були присутні представники Міністерства транспорту Республіки Білорусь, Чеської Республіки, Німеччини та Словакії. Всі присутні дійшли до висновку, що тільки спільними зусиллями країн-сусідів через розробку та впровадження законодавства, єдиних технічних та економічних правил використання річних ресурсів, можна досягти успіху та забезпечити зростання товарообігу по річці до рівня Нідерландів чи Німеччини. Річний транспорт на сьогодні є надійний, енергоефективний, дешевий, і тому відповідає глобальній транспортній стратегії розвитку країн Європи. Уряд Польщі підтримує розвиток водної магістралі Е-40 за участю Республіки Білорусь, про що було обговорено під час зустрічі з Міністром морського господарства – паном Мареком Грубарчеком – і планує проведення робочих нарад для обговорення наступних кроків реалізації проекту.



ВСІ Новини