Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Червня 2017, 10:32
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури розпочинає реалізацію проекту з розробки та впровадження процедури електронного оформлення, видачі та розподілу разових дозволів на вантажні перевезення та дозволів ЄКМТ, - Юрій Лавренюк

16 Червня 2017, 10:32

14 червня в Міністерстві інфраструктури під головуванням Юрія Лавренюка відбулась робоча нарада з питань, пов’язаних із оформленням та видачею дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень вантажів по території іноземних держав та дозволів ЄКМТ, за участі представників Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень МІУ, Державної служби України з безпеки на транспорті та Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України.

Питання, пов’язані із визначенням необхідних заходів для спрощення процедур оформлення та видачі разових дозволів та дозволів ЄКМТ, а також питання унеможливлення ситуацій з неправомірного оформлення дозволів або відмови в оформленні зазначених дозволів, були головними на порядку денному.

Заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк закликав присутніх докласти максимальних зусиль на створення електронної системи, яка повністю виключить можливість корупційних дій під час оформлення та видачі дозволів ЄКМТ.

Було розглянуто можливість запровадження попереднього бронювання дозволів, на кшталт електронної системи, яка існує при бронюванні квитків на літак. В разі реалізації такої системи разом із нанесенням відповідного QR-коду на бланк дозволів буде повністю виключена можливість передачі дозволу від одного перевізника іншому, накопичення дозволів «на руках» та отримання гарантій оформлення дозволу ще до початку завантаження транспортного засобу.

Запровадження такої системи можливе лише за умови виводу послуги по оформленню разових дозволів та дозволів ЄКМТ з переліку адміністративних послуг затверджених Кабінетом Міністрів України. Також така система передбачає взаємодію ДСБТ та ДФС в частині контролю за використанням дозволу та своєчасного його повернення.

«Запровадження електронної системи оформлення, видачі та розподілу разових дозволів на вантажні перевезення та дозволів ЄКМТ дасть можливість прозоро та за спрощеною процедурою розподіляти дозволи ЄКМТ серед українських перевізників», - зазначив Юрій Лавренюк.

За результатами наради заступник Міністра інфраструктури доручив структурним підрозділам Міністерства та ДСБТ розробити разом з компетентними органами необхідні технічні умови для зазначеної електронної системи та  розпочати внесення змін до нормативно-правових актів, які дозволять реалізувати запропонований варіант оформлення та видачі дозволів на вантажні перевезення та дозволів ЄКМТ.

 Юрій Лавренюк зазначив, що для реалізації даного проекту є достатня кількість коштів, тому доручив Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень розпочати розробку технічного завдання для визначення необхідного об'єму фінансування на створення програмного продукту та забезпечення відповідної матеріально-технічної бази для його реалізації.



ВСІ Новини