Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Липня 2017, 07:31
Версiя для друку


На честь легендарного командира УПА Романа Шухевича названо пароплав

1 Липня 2017, 07:31

30 червня 2017 року ім'я Романа Шухевича присвоєно річковому пароплав. Подію присвячено до 110-ліття з Дня народження легендарного командира УПА. У заході взяв участь міністр інфраструктури України Володимир Омелян та син Романа Шухевича, народний депутат України Юрій Шухевич.

"Для мене висока честь в день 110-річчя від народження легендарного українця, легендарного лідера української нації − людини, яка віддала все: родину, достаток, життя заради України, оголосити, що ми присвоюємо ім’я Романа Шухевича річковому пароплаву. Я більш ніж певен, що це - лише один з перших пароплавів, це один з перших символів, які будуть нести дніпровським хвилями ім’я генерал-хорунжого в безсмертя", - наголосив Володимир Омелян.

Юрій Шухевич зазначив: "Сьогодні тут, на Дніпрі, одному з пароплавів надається ім’я Романа Шухевича. Україні довго прийшлося чекати − 26 років незалежності - і лише тепер присвоєне це ім’я. Так сталося. Так сталося, що ми, українці, протягом багатьох років поклонялися чужим ідолам, поклонялися чужим героям, але забували своїх. Маючи багато можливостей, талантів, Роман Шухевич міг бути музикантом, спортсменом, але все життя, починаючи з юнацтва, він присвятив боротьбі за Україну, став головним командиром УПА, став Головою Секретаріату Української Визвольної Ради, тобто Головою Уряду воюючої України, очовав ОУН. На тих постах він працював, робив все в ім’я майбутнього України. Хоча знав,що йому доведеться скласти голову в цій боротьбі".



ВСІ Новини