Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Липня 2017, 19:11
Версiя для друку


Туреччина є партнером і готова підтримувати реалізацію проектів ДПП в Україні

12 Липня 2017, 19:11

11-12 липня 2017 року заступник Міністра інфраструктури Надія Казначеєва взяла участь в засіданні українсько-турецької робочої групи з питань співробітництва у сфері державно-приватного партнерства. Українську делегацію очолив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, турецьку делегацію – заступник Міністра економіки Турецької Республіки Фатіх Метін.

В перший день засідання сторони обмінялись інформацією щодо сфери державно-приватного партнерства обох країн, а саме законодавчої бази та практичних кейсів. Міністерство інфраструктури представило на розгляд колег три пілотні проекти в морських портах, по яких вже були розроблені пре-ТЕО та готуються подальші кроки по реалізації концесії, а також повідомило про плани реалізації наступних проектів в морській і авіа сферах.

Досвід колег є вражаючим: Туреччина є лідером серед країн Східної Європи та Центральної Азії щодо реалізації проектів ДПП, загальна вартість яких складає близько USD140 млрд.

«Проект будівництва нового Стамбульського аеропорту є для нас прикладом по підготовці, оцінці і реалізації державно-приватного партнерства: проект здійснюється приватним консорціумом IGA і після завершення всіх чотирьох фаз будівництва порт буде мати потужність по обслуговуванню 200 млн. пасажирів, і стане найбільшим в світі аеропортом, побудованим з нуля» - зауважила Надія Казначеєва.

12 липня сторонами був підписаний протокол, згідно якого Туреччина проведе тренінги для українських фахівців, в тому числі і по розвитку ДПП в інфраструктурі, а також розгляне можливість надання технічної допомоги Україні для підготовки техніко-економічного обґрунтування для подальшої передачі в концесію паромної переправи у Чорноморському порту.



ВСІ Новини