Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Липня 2017, 17:33
Версiя для друку


Відбулося засідання українсько-чеської Змішаної Комісії про міжнародні автомобільні перевезення

13 Липня 2017, 17:33

11 – 12 липня 2017 у м. Київ (Україна) відбулося засідання українсько-чеської Змішаної Комісії про міжнародні автомобільні перевезення.

Під час засідання обговорювались питання розвитку міжнародних автомобільних перевезень між Україною та Чеською Республікою, визначення контингенту дозволів для здійснення перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом, врегулювання спірних питань, які виникають у перевізників під час здійснення перевезень по території України та Чеської Республіки.

Делегації відмітили, що розвиток автомобільних перевезень тісно пов’язаний з розвитком торгівлі між нашими країнами і що за 3 місяці 2017 року товарообіг між Україною та Чеською Республікою склав 315,7 млн. дол. США, що на 32,2 % більше обсягів торгівлі товарами за відповідний період минулого року.

За результатами переговорів було досягнуто домовленостей про збільшення квоти універсальних дозволів в 2017 році та 2018 році для здійснення міжнародних автомобільних перевезень вантажів для перевізників обох країн на 5 000 шт., що в свою чергу становить збільшення існуючої квоти на 27 %.

Представники чеського Мінстерства транспорту та Міністерсва інфраструктури України домовилися опрацювати питання введення нового типу дозволу «універсальний багаторазовий».

Також Сторони дійшли згоди сприяти подальшому розвитку перевезень пасажирів між двома країнами у регулярному сполученні.

Українська сторона поінформувала, що на сьогоднішній день здійснюється робота із створення системи електронного обміну, видачі та обліку дозволів.

Чеська сторона висловила зацікавленість та виразила готовність долучитися до тестування даної системи.

Домовились також вивчити питання можливості лібералізації перевезень вантажів, які виконуються українськими і чеськими перевізниками територією Чехії та України автотранспортними засобами в двосторонньому та транзитному сполученні.



ВСІ Новини