Міністерство інфраструктури України


"Старі сили" вимагають реваншу і намагаються зірвати формування незалежної Громадської ради

25 Липня 2017, 19:48

Вінницький окружний адміністративний суд 25 липня 2017 року прийняв ухвалу, якою зупинив дію наказу Міністерства інфраструктури від 30 червня 2017 р. № 234 «Про утворення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Міністерстві інфраструктури України».

Відповідний позов був поданий громадянином Долінським О. Г. При цьому в Міністерстві інфраструктури про засідання суду, яке відбулось сьогодні о 9.30, дізнались після завершення робочого дня 24 липня.

Ухвала Вінницького окружного адміністративного суду законної сили не набрала. Міністерство інфраструктури готує та найближчим часом подасть апеляційну скаргу на ухвалу.

Нагадаємо, що це вже не перша спроба зриву прозорого процесу формування Громадської ради. Перша спроба проведення установчих зборів, яка відбулася 15 червня 2017 року, була перетворена на театр абсурду, а основною метою засідання стало створення контрольованої та залежної Громадської ради, яка б займалася лобіюванням інтересів окремих бізнес-груп, а не була незалежним дорадчим органом при Міністерстві. Зокрема, було відкинуто пропозицію проведення обрання нової Громадської ради шляхом інтернет-голосування, попри те, що Міністерство заручилося підтримкою ГО «Електронна демократія», яка вже сприяла проведенню відкритого та прозорого інтернет-голосування за громадську раду в інших міністерствах нашої країни.

30 червня 2017 року наказом Міністерства інфраструктури № 234 утворено нову ініціативну групу для підготовки установчих зборів для формування Громадської ради. 20 липня ініціативна група запросила представників громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих і професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, недержавних засобів масової інформації, які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України, стати учасниками установчих зборів Громадської ради при Міністерстві інфраструктури України, які відбудуться 6 вересня 2017 року.

Міністерство інфраструктури виступає за створення сучасної, прогресивної та дієвої Громадської ради. Міністр інфраструктури Володимир Омелян неодноразово заявляв, що обрання нової Громадської ради буде здійснюватись прозоро, шляхом інтернет-голосування.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28923.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове