Міністерство інфраструктури України


Україна має бути інтегрована у світову економіку. Ryanair дає таку можливість, - Володимир Омелян

27 Липня 2017, 16:03

Україна має бути інтегрована у світову економіку. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час прес-конференції у Дніпрі, яка відбулась 27 липня 2017 року в рамках робочої поїздки очільника Міністерства до Дніпропетровщини.

Відповідаючи на запитання журналіста, Міністр інфраструктури України наголосив на тому, що захід Ryanair до України - це знакова подія з точки зору залучення світових інвесторів: "Ми розповідаємо на весь світ, що ми вітаємо світові компанії. В підсумку, коли світові компанії готові зайти на ринок України, вигадуються тисяча і одна причина, щоб вони в Україну не зайшли. Питання стоїть дуже просто: ми хочемо мати конкуренцію, ми хочемо мати якісний продукт, а завдяки цьому і посилення вітчизняних компаній, які конкурують, які дають якість і акумулюють свої ресурси для створення нових сервісів, чи ми хочемо бути островом, яким Україна фактично є сьогодні, і до якого неможливо дістатися. Я вважаю, що Україна має бути інтегрована повністю у світову економіку, що українці повинні літати, літати дешево, а не дорого. Ми не така багата нація, щоб дозволити собі дорогі авіаперельоти. Європейці, які заробляють в рази більше, літають в рази дешевше".

"Ми повинні залучати провідні світові компанії. Ryanair - це якраз така компанія. Це авіаперевізник номер один в Європі. Я не привів якусь офшорну компанію для того, щоб розповісти українцям казки. Ми повинні залучати найбільших світових операторів для морських портів України, для української залізниці. Це все те, що ми можемо зробити, просто не треба боятися. Треба вміти конкурувати", - підкреслив Володимир Омелян.

Коментуючи судові позови МАУ до міністерства та аеропорту "Львів", Міністр інфраструктури наголосив: "Для мене особисто важливо, що такий позов з’явився. Бо до моменту цього позову компанія МАУ переконувала, що вона жодним чином не втручається в переговорний процес, що вона всіляко вітає конкуренцію і не має ніякої змоги впливу на аеропорт Бориспіль чи аеропорт Львів по контракту з Ryanair. Вони самі спростували свої слова, які говорили буквально декілька днів тому. Я розумію, що включений весь інструментарій: медійний, фінансовий, експертний, лобістський на рівні уряду для того, щоб Ryanair не було в Україні взагалі. Але я впевнений, що Ryanair буде в Україні і я ляжу кістьми, щоб це відбулося цьогоріч".





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28933.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове