Міністерство інфраструктури України


Ринкова зарплатня - перший запобіжник від здійснення корупційних дій керівництвом державних компаній, - Володимир Омелян

10 Серпня 2017, 14:00

Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в коментарі для телеканалу "112 Україна".

За словами Володимира Омеляна, Міністерство застосовує абсолютно європейський підхід, призначаючи заробітні платні ринкового рівня керівникам стратегічних державних підприємств. Очільники Укрзалізниці, аеропорту "Бориспіль", АМПУ, Укрпошти мають ринкові зарплати. Саме такий підхід дозволяє залучати висококваліфіковані кадри, вимагати ефективної роботи та швидких результатів. Крім того, це - перший запобіжник від здійснення корупційних дій.

"У випадку Укравтодору не було можливості підписати контракт з очільником і забезпечити ринкову зарплату через те, що Укравтодор - державна агенція, а не державне підприємство, це державна служба. І ми пішли шляхом встановлення надбавок. Я вважаю, що Славомір Новак - абсолютно якісна людина на своїй посаді. Це колишній міністр транспорту Польщі. Він насправді має достатньо низьку зарплатню, якщо порівняти з тими обсягами відповідальності, що він має", - наголосив Міністр інфраструктури України.

Він додав, що Міністерство ініціювало встановлення надбавок, а уряд це рішення підтримав: "Це дозволило нам забезпечити зарплатню, близьку до ринкової, для очільника ключової державної агенції".

Міністр позитивно оцінив діяльність очільника Укравтодору: "Укравтодор спільно з Міністерством інфраструктури запровадив системи CoST та FIDIC. Проблем дуже багато по всій Україні, але все те, що відбувається – все це є у публічному доступі. Ми звільняємо людей, які йдуть шляхом корупції. Ми робимо дороги. Результат теж великий, в рамках того фінансування, яке виділено", - підкреслив Володимир Омелян.

Також він наголосив, що сподівається на проведення конкурсу на нового очільника Укрзалізниці вже в найближчій перспективі: "Має бути проведено конкурс, можливо, протягом декількох місяців. Має бути призначено фахову людину. В мене вранці була зустріч з Є.Кравцовим. Ми обговорили подальше бачення реформування Укрзалізниці. Якщо він дотримається цього курсу, я думаю, компанія буде в нормальному стані. У нас попереду період пікових перевезень, і ми повинні з ним успішно впоратись. Рішення про призначення Є.Кравцова було ухвалено вчора без моєї участі, але я сподіваюсь, що він та людина, яка переживає за те, щоб у нього була гарна кар’єра, і не було ніяких проблем. Максимальний підготовчий період до конкурсу, який має бути – це до місяця часу".





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/28987.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове