Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Серпня 2017, 18:10
Версiя для друку


У м. Маріуполь відбулась презентація проекту Національної транспортної стратегії України - 2030

30 Серпня 2017, 18:10

29 серпня  у Маріуполі з ініціативи заступника Міністра інфраструктури  з питань європейської інтеграції Віктора Довганя відбулася презентація проекту Національної транспортної стратегії України - 2030. Участь в обговоренні взяли представники місцевої влади, Маріупольського та Бердянського портів, Донецької залізниці, а також експерти проекту технічної допомоги ЄС. 

Під час презентації були обговорені питання перспективи розбудови Маріупольського морського порту, майбутні інфраструктурні проекти, а також проблемні питання які наразі обмежують доступ до інфраструктури міста. Насамперед було наголошено на тому, що існує необхідність запуску швидкісного залізничного сполучення Маріуполь – Київ. Віктор Довгань зазначив на тому, що поліпшення залізничного сполучення як пасажирського виду транспорту є пріоритетним питанням на сьогодні.

Також важливими питаннями є те, що у місті відсутній функціонуючий аеропорт і не має прямої дороги між Маріуполем та Запоріжжям. Потрібно залучати інвесторів з реалізації важливих інфраструктурних проектів таких як:

-         відновлення терміналу в аеропорту Маріуполя;

-         електрифікації ділянки Волноваха – Комиш Зоря та запуск Intercity Київ – Маріуполь;

-         бетонна дорога між портами Бердянськ та Маріуполь. 



ВСІ Новини