Міністерство інфраструктури України


Модернізація «Укрзалізниці», активізація двосторонньої взаємодії у сфері залізничного транспорту – ключові питання українсько-німецького співробітництва, - Володимир Омелян

12 Жовтня 2017, 16:47

Модернізація «Укрзалізниці», а також активізація двосторонньої взаємодії у сфері залізничного транспорту – ключові питання українсько-німецького співробітництва. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із Держсекретарем Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН Райнером Бомбою, яка відбулась 12 жовтня 2017 року в Берліні.

Сторони обговорили перспективу оновлення рухомого складу «Укрзалізниці» за підтримки німецьких партнерів, а також можливість включення України до транс'європейської транспортної мережі. Володимир Омелян наголосив, що Україна не може і надалі перебувати на узбіччі загальноєвропейської, а також транс’європейської транспортної логістики, і має хороші передумови для того, щоб стати частиною коридору для доставки товарів з країн ЄС до країн Азії і Сходу.

Питання активізації співпраці у залізничному секторі було також ключовим під час зустрічі Міністра інфраструктури України із керівництвом Deutsche Bahn. Володимир Омелян висловив оптимізм з приводу відновлення двостороннього діалогу, який було перервано два роки тому, а також висловив сподівання, що і Укрзалізниця, і Deutsche Bahn знайдуть ефективну модель співпраці. «Один з векторів – спільне відпрацювання маршрутів вантажоперевезень», - наголосив Міністр інфраструктури України.

Під час зустрічі із Держсекретарем Райнером Бомбою сторони також  обговорили можливість застосування німецького досвіду щодо розбудови цифрової інфраструктури в Україні, використання хмарних технологій та електронних сервісів у сфері транспорту.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29182.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове