Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Жовтня 2017, 18:28
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури розпочало пілотний проект "Weight-in-Motion"

19 Жовтня 2017, 18:28

Міністерство інфраструктури за підтримки ЄБРР розпочало реалізацію пілотного проекту із застосування інтелектуальної транспортної системи зважування автотранспорту під час руху (Weight-in-Motion, або WiM). Деталі реалізації проекту були в центрі розгляду під час наради, яка відбулась 19 жовтня в Міністерстві інфраструктури за участі представників Офісу підтримки реформ, Укравтодору, Національної поліції України, Київської обласної державної адміністрації та Укртрансбезпеки.

«Мета проекту - підвищення ефективності державного контролю за дотриманням вагових обмежень вантажними перевізниками. Це дозволить зберегти дороги від руйнування та зменшити ймовірність і тяжкість наслідків дорожніх аварій за участі вантажівок. WiM-комплекс виявлятиме серед потоку перевантажені вантажівки і передаватиме інформацію про них інспекторам Укртрансбезпеки на мобільні пункти контролю, розташовані далі дорогою. Отримавши деталізовану інформацію, інспектори будуть здійснювати зупинку автомобіля та його контрольне зважування. В разі підтвердження порушення воно буде документуватися і накладатись відповідні санкції», - розповів детальніше Володимир Омелян.

Проект розроблений спільно Міністерством інфраструктури, Державним агентством автомобільних доріг України та Укртрансбезпекою за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Мінінфраструктури та Укравтодор попередньо обговорили з ЄБРР можливість закупівлі та визначили місця встановлення 5 комплексів автоматичного вагового контролю транспортних засобів у передмісті Києва на автодорогах М-01, М-05, М-06, М-07 та Н-01.

Окремо Міністерство інфраструктури дало доручення Укравтодору визначити по всій Україні місця для майбутнього розташування рамп, на яких будуть встановлені прилади фото- і відеофіксації, приладів аналізу дорожнього руху та в подальшому включати встановлення подібних рамп в кошторис будівництва та реконструкції доріг. Офіс підтримки реформ Міністерства інфраструктури спільно з Укравтодором розробив пропозицію з встановлення камер на автодорогах державного значення до 2020 року. Передбачається встановлення 500 точкових камер з розбивкою за областями, відповідно до кількості ДТП з потерпілими та кількості місць концентрації ДТП, а також встановлення 24 сегментних систем, які вимірюють середню швидкість на ділянках доріг міжнародного значення з найвищими показниками смертності. Наразі дане питання обговорюється з Міністерством внутрішніх справ. Окремо продовжується робота між МВС та Укрпоштою щодо відправлення фото- та відеофіксації порушень.



ВСІ Новини