Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Листопада 2017, 10:02
Версiя для друку


Украерорух підвищує професійний рівень авіадиспетчерів

14 Листопада 2017, 10:02

Сьогодні, 14 листопада, у Київському центрі керування повітряним рухом Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) введено в експлуатацію новий сучасний диспетчерський тренажер автоматизованої системи керування повітряним рухом «Стріла-Аленія» виробництва фірми «LeonardoS.p.A.» (Італія). Закупівля і встановлення тренажера є першим реалізованим контрактом, профінансованим Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) спільно з  Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) у рамках проекту модернізації аеронавігаційної системи України.

Використання нового диспетчерського тренажера значно підвищить якість та ефективність навчального і тренувального процесу в професійній підготовці авіадиспетчерів, зокрема щодо застосування розширеної функціональності автоматизованої системи керування повітряним рухом після її модернізації. В результаті підвищиться надійність системи організації повітряного руху та безпека польотів у Київському районі польотної інформації.

 Новий тренажер має 5 робочих місць для тренування фахівців районного диспетчерського центру і диспетчерського пункту підходу, 2 робочі місця для тренування диспетчерів аеродромної диспетчерської вишки і 10 робочих місць псевдо-пілотів. Тренажер розрахований на одночасне тренування за 4 вправами, підтримує до 6 сценаріїв структури повітряного простору з можливістю імітації інформації спостереження, отримання потоку даних польотної інформації та повною імітацією взаємодії секторів. Функціональність тренажера дозволить програвати одну й ту ж ситуацію кілька разів у різних композиціях вхідних даних. Це потужний інструмент тренування для своєчасного і ефективного впровадження нових технологій, структур повітряного простору, процедур управління в умовах зростання інтенсивності повітряного руху. Для стажування молодих спеціалістів буде забезпечено віддалений моніторинг роботи фахівців в реальних умовах для демонстрації найкращих навичок і професійності рішень досвідчених авіадиспетчерів. Тренажер надає широкий вибір функцій з підготовки вправ, оцінки дій диспетчера та запису і відтворення мовної та відеоінформації.



ВСІ Новини