Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Листопада 2017, 15:09
Версiя для друку


Володимир Омелян взяв участь у Другому українському форумі Шовкового шляху (Ukrainian Silk Road Forum)

16 Листопада 2017, 15:09

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян взяв участь у Другому українському форумі Шовкового шляху (Ukrainian Silk Road Forum), який відбувся 16 листопада 2017 року в Києві.

Очільник Міністерства висловив упевненість в успішності співпраці з Китаєм у сфері інфраструктури: «Ми не тільки говоримо про майбутнє з Китаєм, ми вже його сьогодні втілюємо. Одні з найбільших китайських компаній вже працюють в Україні – здійснюють днопоглиблення в порту «Южний», виграли тендери на реконструкцію низки доріг в Україні. Йде активна співпраця «Укрпошти» з «Alibaba Group». Бажаємо також запустити пряму співпрацю з «AliExpress», щоб прискорити доставку товарів з Китаю для українських споживачів. Співробітництво буде розширене і в контексті кінцевої реалізації повітряного експресу − легкого метро, що поєднає місто Київ з аеропортом «Бориспіль» і містом Бориспіль».

«Але Південний Шовковий шлях – це пріоритет. Наполегливі зусилля урядів України та Китаю дали реалізацію того, що Південний Шовковий шлях пролягатиме територіями Казахстану, Азербайджану, Грузії та України і далі до Європейського Союзу. Нам є що запропонувати китайським партнерам у контексті не тільки української, а й світової логістики», − наголосив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури України звернув особливу увагу на перспективи співробітництва з КНР щодо виробництва електромобілів та комплектуючих: «Електрокари − це не лише незалежність від імпортних ресурсів – це екологічне і технічне майбутнє, можливість створити високотехнологічну галузь в Україні. Ми маємо найбільші резерви літію в Європі, маємо абсолютно всі можливості запустити повноцінне виробництво передових технологій світового масштабу. Ми не лише обіцяємо, ми вже робимо і з нами солідарні китайські партнери».



ВСІ Новини