Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    17 Листопада 2017, 15:10
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України

«Про внесення зміни до Статуту залізниць України»
17 Листопада 2017, 15:10

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Статуту залізниць України» (далі – проект акта) розроблено Міністерством інфраструктури України на виконання пункту 27 плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 р. № 615, яким передбачено завдання Міністерству інфраструктури України щодо скасування плати за розведення та піднімання ферм мостів.

Проектом акта передбачається внести зміну до пункту 99 Статуту залізниць України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06 квітня 1998 р., якою передбачено скасування плати за розведення ферм мостів на внутрішніх водних шляхах України, а також зобов’язання власників мостів утримувати їх у належному стані.

На сьогодні перевізники вносять відповідну плату за розведення ферм мостів, що негативно впливає на розвиток річкового судноплавства, призводить до здорожчання перевезень та є одним із стримуючих факторів, що не дає змогу збільшити обсяги перевезень річковим транспортом.

Практично у всіх країнах світу, у тому числі у країнах ЄС, мости на внутрішніх водних шляхах розглядаються як штучно створена перешкода на шляху прямування судна, що заважає судноплавству, а отже, плата за розведення ферм мостів з перевізника (судновласника) не стягується.

Метою прийняття проекту акта є створення належних умов для розвитку судноплавства на внутрішніх водних шляхах, зменшення фінансового навантаження на річкових перевізників, а також стимулювання перевізників до використання внутрішнього водного транспорту.

Розробник проекту акта – Міністерство інфраструктури України.

Проект регуляторного акта та відповідний аналіз регуляторного впливу оприлюднено на офіційному сайті Міністерства інфраструктури www.mtu.gov.ua у розділі «Діяльність → Проекти нормативно-правових актів».

Зауваження та пропозиції до проекту акта можуть надсилатися зацікавленими юридичними та фізичними особами протягом місяця з дня оприлюднення до Департаменту реформування та функціонування морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України на адресу: пр. Перемоги, 14, м. Київ, 01135 або в електронному вигляді на електронну адресу: gerashchenko@mtu.gov.ua.



ВСІ Оголошення