Міністерство інфраструктури України


Пройшли комплексні навчання казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба»

6 Грудня 2017, 10:12

З 30 листопада по 5 грудня пройшли комплексні навчання казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України з пошуку та рятування в Північно-Західній частині Чорного моря.

В ході навчань відпрацьовувалися дії спеціалізованого флоту під час проведення пошуково-рятувальних операцій, їх взаємодія один з одним і з Державним морським рятувально-координаційним центром, організація плавання судна при проходженні глибоководного суднового ходу Дунай - Чорне море і відпрацювали практичні навички при управлінні судами в різних погодних умовах.

Такі тренування КП «МПРС» регулярно проводить з метою підвищення «боєздатності» суден, перевірки екіпажів, їх можливості ефективно та злагоджено виконувати пошуково-рятувальні роботи при будь-яких погодних умовах і на будь-яких відстанях (морський пошуково-рятувальний район України становить близько 137 тисяч кв. км, що становить приблизно чверть сухопутної території нашої держави).

Незважаючи на штормову погоду, морські рятувальні буксири «Сапфір» і «Витязь», піднявшись по річці Дунай, стали на якір біля річкового вокзалу «Української Венеції», де рятувальники зустрілися зі школярами та керівництвом міста, на чолі з міським головою Миколою Дзядзіним.

Рятувальники продемонстрували, як при виникненні надзвичайної ситуації, судна за допомогою пожежних лафетних стволів, здатні гасити пожежу. Потім усім дітям разом з керівництвом міста провели екскурсію на морському буксирі «Сапфір».

«Це судно льодового класу здатне розвивати швидкість 10 вузлів. Довжина його понад 50 м, осадка 4,6 м, на борту екіпаж з 22 осіб», - розповів капітан «Сапфіра» Володимир Захарчук.

«Сапфір - морський дизель-електричний буксир-рятувальник з необмеженим районом плавання. Близько 20 діб корабель може залишатися повністю в автономному режимі, а це дуже важливо, коли проводяться рятувальні операції на великій відстані від берегу», - зазначив директор КП «МПРС» Віктор Сударев.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29351.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове