Міністерство інфраструктури України


З 1 січня 2018 року знижено ставки портових зборів на 20%, - Володимир Омелян

11 Січня 2018, 13:01

Уряд підтримав пропозицію Міністерства інфраструктури щодо зниження ставок портових зборів: корабельного, канального, маякового, санітарного, якірного, причального та адміністративного на 20%, починаючи з 1 січня 2018 року.

Відповідне Розпорядження Уряду було погоджено під час засідання Кабінету міністрів України, яке відбулося 11 січня 2018 року.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян подякував Уряду за підтримку інфраструктурних реформ і наголосив на тому, що це рішення сприятиме підвищенню конкуренції українських портів у Чорноморському басейні: «Ми обіцяли – і ми зробили. Дякую Уряду за підтримку такої важливої ініціативи. Ми розраховуємо на комплексний ефект від впровадження такого рішення: здешевлення логістики, збільшення обсягів перевалки вантажів українськими портами, підвищення їх конкурентоздатності, і як наслідок – повноцінне включення України до міжнародних транспортних коридорів, розвиток Нового Шовкового Шляху».

Володимир Омелян підкреслив, що зниження ставок портових зборів є першим кроком, але не останнім: «Ця перемога є важливою, але разом з тим – проміжною. Ми будемо знижувати збори і надалі».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29438.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове