Міністерство інфраструктури України


ПАТ «Укрпошта» та ТзОВ «Експрес медіа с Хаб» дійшли компромісу, - Володимир Омелян

26 Січня 2018, 10:57

23 січня 2018 року під головуванням Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна відбулась нарада щодо конфліктної ситуації, яка склалася між ПАТ «Укрпошта» та ТзОВ «Експрес медіа с Хаб», яка призвела до тимчасового припинення розповсюдження видань за передплатою, зокрема, наймасовішої всеукраїнської україномовної газети «Експрес».

У заході взяли участь в.о. Генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський, засновник «Експрес медіа сХаб» Ігор Починок, народний депутат України Микола Княжицький, а також незалежні медіа-експерти та медіа-юристи.

Володимир Омелян наголосив, що Міністерство інфраструктури, всі підвідомчі Міністерству організації та він особисто стоять на захисті свободи слова та вільного доступу громадян до засобів масової інформації: «Міністерство інфраструктури України не втручається у господарську діяльність підвідомчих підприємств та організацій, водночас ми не можемо лишатися осторонь ситуації, яка склалася навколо наймасовішої україномовної газети «Експрес». Не можуть сотні тисяч читачів бути заручниками господарської суперечки двох суб’єктів господарювання. Я закликаю обидві сторони до конструктивного діалогу та до поновлення повноцінної співпраці як в інтересах читачів, так і країни загалом, оскільки вільні і незалежні українські медіа є складовою національної безпеки країни».

Сьогодні стало відомо, що сторони дійшли компромісу щодо розповсюдження видань холдингу за передплатою з доставкою.

«Укрпошта» відновлює оформлення передплати на видання «Експрес медіа сХаб».

Це вкрай важливе рішення і я радий, що компроміс досягнуто. Передусім ми маємо шанувати інтереси держави і громадян, тоді всі конфліктні ситуації вирішуються швидко та ефективно», - наголосив Міністр інфраструктури України.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29485.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове