Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Січня 2018, 14:45
Версiя для друку


Підписано акт прийому-передачі робіт з днопоглиблення в порту «Южний»

30 Січня 2018, 14:45

30 січня 2018 року в Міністерстві інфраструктури України відбулося підписання акту прийому-передачі створеного об’єкту згідно з Проектом «Реконструкція водних підходів, маневрових зон та операційних акваторій біля причалів з урахуванням перспективного вантажообігу морського порту «Южний» у м.Южне Одеської області».

У заході взяв участь Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні  Ду Вей, представники посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс, співвласник компанії «M.V. Cargo» Андрій Ставніцер, керівник портового проекту ТОВ «АТ Каргілл»  Дмитро Вяхірев, керівник адміністрації морського порту «Южний» Максим Широков та генеральний директор компанії China Harbour Engineering Company Ltd. в Україні Лінь Тао.

«Ми завершили практичну частину одного з важливих Проектів з розвитку інфраструктури морських портів України – днопоглиблення в порту «Южний». Це один з потужних інвестиційних проектів портової галузі України, який здійснюється на умовах державно-приватного партнерства. І сьогодні ми закриваємо частину зобов’язань з боку держави, яку взяла на себе Адміністрація морських портів України й успішно їх реалізувала. Я вітаю керівника Адміністрації морських портів України Райвіса Вецкаганса, завдяки зусиллям якого цей проект та його успішна реалізація стали можливими», - наголосив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури привітав партнерів по проекту – компанію China Harbour Engineering Company LTD із завершенням робіт з випередженням графіку майже на три місяці.

«На сьогодні Китай є стратегічним партнером для України, і ми готові розвивати співпрацю у всіх сферах. Саме тому для мене дуже важливим є той факт, що китайські компанії беруть участь у розвитку інфраструктури державних морських портів», - наголосив очільник Міністерства.

«Цей проект засвідчує, що держава в особі Міністерства інфраструктури є надійним партнером для бізнесу. Тендер було проведено прозоро, зі значною економією державних коштів – 500 млн грн, роботи виконані в повному обсязі з  випередженням графіку. Реалізація даного проекту за участю китайських підрядників стала відмінною підмогою для подальшого розвитку Шовкового шляху на захід з використанням потужностей морських портів України», - додав Володимир Омелян.

Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні  Ду Вей зазначив: «У квітні 2017 року компанія China Harbor Engineering Company шляхом участі у прозорому тендері здобула перемогу на виконання проекту з днопоглиблення у порту «Южний». Це був перший раз, коли китайське підприємство досягло такого успіху в Україні. China Harbor одразу після підписання контракту відповідально поставилося до виконання даного проекту та майже на 3 місяці раніше строку завершило його. Зараз я хочу подякувати шановному пану Міністру Володимиру Омеляну, Міністерству інфраструктури, керівнику АМПУ, а також очільнику морського порту «Южний». Успішне виконання даного проекту зможе не лише підвищити потужність морського порту Южний, але й покращити розвиток сільського господарства України в цілому. Я дуже сподіваюся, що в майбутньому більше китайських підприємств, слідуючи прикладу China Harbor Engineering Company, заходитиме на український ринок, виконуватиме масштабні проекти та показуватиме, що китайські підприємства, китайські бренди можуть працювати швидко та якісно».

Керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс зазначив:  «Ми доклали всі зусилля, щоб АМПУ спільно з китайським партнером СНЕС вдалося забезпечити зобов’язання держави на ділянці днопоглиблювальних робіт в рамках проекту державно- приватного-партнерства з компаніями Cargill та MV Cargo. Чому цей проект важливий для галузі? По-перше, він принесе в розвиток інфраструктури порту близько 150 млн доларів інвестицій. По-друге, його реалізація забезпечить створення понад 500 нових робочих місць. По-третє, це близько 23 млн доларів США додаткових щорічних платежів до бюджетів усіх рівнів, і нарешті, це додатково понад 10 млн доларів у вигляді портових зборів. Крім того, це перший, повністю завершений проект щодо днопоглиблення в українському порту, виконаний на 100% іноземним підрядником. І це перший проект, який було реалізовано з випередженням всіх можливих термінів».

Співвласник компанії «M.V. Cargo» Андрій Ставніцер зазначив: «Я вважаю, що сьогодні ми зробили набагато більше, ніж завершили складний етап великого проекту - ми спростували існуючу думку, що з державою Україна неможливо працювати, тому що вона не виконує своїх зобов’язань. Сьогодні ми демонструємо бізнесу всього світу, що у нашій країні є надійні партнери і що з нами можна працювати. Цей великий результат, у першу чергу, є заслугою Володимира Омеляна, який відстоює інтереси країни та можливості великих інфраструктурних проектів».

Керівник портового проекту ТОВ «АТ Каргілл»  Дмитро Вяхірев, зі свого боку, підкреслив: «Компанія Cargill працює в Україні більше 20 років. Ми знаємо, як погано можуть йти справи, як погано можуть йти контракти та проекти. Але ця команда встановила новий рівень, нову планку для всіх наступних компаній. Вони показали, як швидко та прозоро можна робити великі державні проекти. 



ВСІ Новини