Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Лютого 2018, 17:02
Версiя для друку


Проблема безперешкодного доступу до аеропортів України та якісного сервісу для людей з інвалідністю має бути вирішена в найкоротший термін, - Юрій Лавренюк

12 Лютого 2018, 17:02

12 лютого під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулась нарада щодо обговорення проблем та підвищення якості обслуговування людей з інвалідністю в аеропортах України. У нараді взяли участь представники Міністерства інфраструктури, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, народний депутат України Валерій Сушкевич, керівники аеропортів, представники Державної авіаційної служби України та громадських організацій.

Учасники наради обговорили питання якості обслуговування пасажирів-людей з інвалідністю, підвищення рівня доступності повітряного транспорту та виключення найменших незручностей для зазначеної категорії пасажирів.

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич відзначив високий рівень обслуговування людей з інвалідністю у міжнародних державних аеропортах Бориспіль та Львів, але зазначив на досі наявній проблемі із порушенням правил паркуванням автомобілів на місцях для людей з інвалідністю та комфортності наданих в аеропорту візків.

Юрій Лавренюк наголосив на тому, що проблема безперешкодного доступу до аеропортів України та якісного сервісу для людей з інвалідністю має бути вирішена в найкоротший термін. «Міністерство інфраструктури доручило Державній авіаційній службі України створити робочу групу, до складу якої мають бути включені представники громадських організацій, та провести аудит доступності українських аеропортів для людей з інвалідністю. За результатами аудиту буде проведено нараду, на якій розглядатимуться всі виявлені порушення. У разі виявлення в аеропорту кричущих порушень – на розгляд буде поставлене питання про позбавлення такого аеропорту сертифікації!», - підкреслив Юрій Лавренюк.

Заступник Міністра також закцентував увагу на необхідності визначення технічних вимог до візків, які надаються в аеропортах України, та доступності інформації на сайтах аеропортів та їх території про сервіси для людей з  інвалідністю.

«Ми маємо гарну співпрацю з громадськими організаціями не тільки в авіагалузі, а і в інших напрямках. Малими кроками ми змінюємо картинку та досягаємо європейського рівня обслуговування людей з інвалідністю та безперешкодного доступу до всіх видів транспорту України», - зазначив Юрій Лавренюк. 

 



ВСІ Новини