Міністерство інфраструктури України


Перевезення українських військових повинні здійснюватися в належних та комфортних умовах, - Юрій Лавренюк

12 Березня 2018, 16:55

Перевезення українських військових повинні здійснюватися в належних та комфортних умовах. Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час презентації переобладнаних вагонів для військових. В заході взяли участь в.о. голови ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, представники Міністерства оборони України та  Генерального штабу Збройних Сил України.

Юрій Лавренюк зазначив, що Міністерство інфраструктури доклало багато зусиль для вирішення проблеми перевезення українських військовослужбовців: «Міністерством інфраструктури спільно з ПАТ «Укрзалізниця», Міністерством оборони та Збройними Силами України було здійснено низку заходів, і сьогодні ми бачимо перші результати. Відповідно до рішення Міністерства інфраструктури, ПАТ «Укрзалізниця» було переобладнано 15 службово-технічних рефрижераторних вагонів для забезпечення належних умов особового складу військових варт під час супроводу військових вантажів Збройних Сил України. Усі роботи виконані за кошти ПАТ «Укрзалізниця».

За словами Юрія Лавренюка, модернізовані вагони облаштовані спальними купе, караульним приміщенням, санвузлом, кухнею, автономними дизельними генераторами для забезпечення безперебійного електропостачання. Спецвагон має сейф для зброї, вікна з гратами, освітлення та все необхідне за військовим уставом караульної служби. «На модернізацію кожного вагону витрачено близько 250 000 грн. Загальна вартість 15 вагонів – близько 3 750 000 грн. Це перша партія, і у планах переобладнання ще 15 вагонів. Перевезення українських військових повинні здійснюватися в належних та комфортних умовах!», - підкреслив Юрій Лавренюк.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29600.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове