Міністерство інфраструктури України


150 млн євро німецького урядового кредиту KfW буде залучено на інфраструктурні проекти, - Володимир Омелян

13 Березня 2018, 19:30
13 лютого під головуванням Міністра інфраструктури Володимира Омеляна відбулось засідання української частини спільної українсько-німецької робочої групи щодо розгляду та відбору проектів, прийнятних для фінансування за рахунок кредиту KfW. У засіданні взяли участь представники Міністерства інфраструктури, ПАТ «Укрзалізниця», ДП «АМПУ», КМДА, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Українська сторона визначилася, що 150 млн євро німецького урядового кредиту KfW буде витрачено на інфрастуктурні проекти. 

«Наразі у нас є три пріоритетні проектні пропозиції -добудова автомобільної складової залізнично-мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві, модернізація та оновлення рухомого складу ПАТ «Укрзалізниця», будівництво хвилерізу та здійснення днопоглиблення в акваторії Одеського порту», - наголосив Володимир Омелян.

«Ми виходимо із пріоритетності. Добудова мосту для Києва потрібна, і я думаю, що німецька сторона підтримає цей проект. Оновлення та модернізація рухомого складу теж є пріоритетним для Укрзалізниці, це економічно аргументовано» - підкреслив Володимир Омелян.

За результатами засідання пропозиції будуть направлені Віце-прем’єр-міністру України - Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Зубку Г.Г. для передачі на затвердження німецькій стороні





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29607.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове