Міністерство інфраструктури України


Наша мета – незалежний інженерний контроль на всіх етапах будівництва і реконструкції доріг: як капітального, так і поточного ремонту і утримання доріг, - Юрій Лавренюк

10 Квітня 2018, 17:54

10 квітня 2018 року під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулось засідання робочої групи з питань застосування законодавства щодо незалежного інженерного контролю технічного стану автомобільних доріг та якості дорожніх робіт і розробки пропозицій щодо його вдосконалення.

Юрій Лавренюк зазначив, що у 2018 році Уряд виділяє рекордну суму коштів на відновлення та будівництво українських автошляхів: «З 1 січня 2018 року працює Дорожній фонд, законодавчо врегульовано будівництво доріг на умовах концесії (Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо будівництва та експлуатації автомобільних доріг» прийнято 27 лютого 2018 року), затверджено Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки, 5 % Дорожнього фонду спрямовується на забезпечення безпеки дорожнього руху. Але без повноцінного належного контролю за якістю виконання робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту всі ці зусилля будуть марними».

За словами заступника Міністра інфраструктури, система інженерного контролю потребує доопрацювання як на законодавчому, так і на практичному рівні. «Наша мета – незалежний інженерний контроль на всіх етапах будівництва і реконструкції доріг: як капітального, так і поточного ремонту і утримання доріг. Для цього Міністерством інфраструктури буде розроблено проект постанови Кабінету Міністрів, який визначатиме структуру, систему та механізм інституту інженера-консультанта в Україні. Буде залучено найкращий світовий досвід і практику. Це дозволить проводити незалежний контроль абсолютно на всіх етапах будівництва доріг, як капітальний ремонт і будівництво, так і поточного ремонту і утримання», - підкреслив Юрій Лавренюк.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29692.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове