Міністерство інфраструктури України


Заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь в інвестиційному форумі та засіданні Міжурядової комісії між Україною та Туреччиною

12 Квітня 2018, 17:52

11-12 квітня 2018 року в Анкарі заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь в інвестиційному форумі та засіданні Міжурядової комісії між Україною та Туреччиною. Проведено двосторонню зустріч  із Заступником Держсекретаря Міністерства транспорту, мореплавства та зв‘язку Озкан Пойраз. Актуальні питання - дорожнє будівництво, поромне сполучення, квота дозволів на міжнародні вантажні перевезення та контроль повітряного простору над Чорним морем.

Сторони відзначили високу важливість українсько-турецького співробітництва у сфері транспорту, зокрема у частині забезпечення сталого розвитку транспортного сполучення між двома країнами, що знаходяться на шляху великих транспортних потоків у сполученні Європа-Азія.

Необхідно продовжити роботу з удосконалення та створення сприятливих умов для транзитних перевезень територією України з Туреччини до країн Європейського Союзу, що сприятиме залученню додаткового вантажопотоку та зростанню товарообігу між нашими країнами.

На рівні авіаційних властей країн перед Міжурядовою комісією було прийнято рішення про збільшення дозволених частот для виконання регулярних пасажирських перевезень за маршрутом Одеса – Стамбул з 14 до 28 для кожної сторони.

Віктор Довгань презентував турецьким інфраструктурним компаніям інвестиційні можливості в українських портах, аеропортах та дорожній сфері та обговорив відновлення поромного сполучення із портом Скадовськ, а також залучення інвестицій турецької сторони у розвиток відповідної інфраструктури портів Скадовськ та залізнично-поромного комплекса порта Чорноморськ

Враховуючи збільшення обсягів товарообігу між країнами та загального економічного зростання та перспективи укладення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною, Україна звернулась до турецької сторони щодо збільшення квот для здійснення двосторонніх вантажних перевезень автомобільним транспортом на черговому засіданні Змішаної українсько-турецької Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень в ІІІ кварталі 2018 року.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29700.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове