Міністерство інфраструктури України


Аудитори EMSA прибули до Херсонського морського спеціалізованого тренажерного центра при Херсонській державній морській академії

16 Квітня 2018, 10:55

Аудитори Європейського агентства з морської безпеки (EMSA) 16 квітня 2018 року прибули до Херсонського морського спеціалізованого тренажерного центра при Херсонській державній морській академії (ХДМА), де проводять черговий (плановий) аудит української системи освіти, підготовки та дипломування моряків, медичних стандартів на предмет виконання вимог Директиви 2008/106/ЄС та Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року з поправками (STCW).

Європейське агентство з морської безпеки (EMSA) оцінює національні системи освіти від імені держав-членів ЄС навіть у країнах, які не входять до Європейського Союзу. Наразі експерти EMSA відвідують близько 10 країн на рік і, таким чином, перевіряються морські установи більше ніж у 80 країнах світу та охоплюють 90 % моряків, які працюють у водах ЄС. Експертизі підлягають методи роботи морських установ, якість обладнання, людські ресурси, тощо.

Напередодні візиту до обраної держави інспектори EMSA проводять ретельний аналіз національних положень щодо реалізації Конвенції STCW. Після прибуття до країни план візиту узгоджується з владними структурами, зокрема, з Мінінфраструктури. Відтак, до проведення аудиту в Україні також долучаються фахівці Міністерства освіти і науки України , Міністерства охорони здоров’я, Державної служби України з безпеки на транспорті, Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків та ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України». Вітчизняні спеціалісти прагнуть якомога повніше та якісніше представити європейським експертам національні стандарти морської освіти.

Аудит розпочався 10 квітня з візиту до Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків. 13 квітня аудитори перевірили дипломно-паспортне бюро Служби капітана морського порту Херсонської філії ДП «АМПУ» (Адміністрації Херсонського морського порту). Наразі, згідно з програмою аудиту, комісія перевірить кілька навчальних морських закладів. Після ХДМА та ХМСТЦ при ХДМА експерти відвідають Національний університет «Одеська морська академія», учбово-тренажерний комплекс «Адмірал» (м. Одеса).





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29708.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове