Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Квітня 2018, 14:09
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури України наразі не планує забороняти жовтий сигнал світлофору, - Юрій Лавренюк

19 Квітня 2018, 14:09

18 квітня 2018 року Кабінетом Міністрів України доручено Міністерству інфраструктури України, Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Укравтодору та Укртрансбезпеці опрацювати питання щодо відміни жовтого сигналу світлофора та у разі необхідності винести на засідання Уряду.

Відповідне доручення Уряду було дано на пропозицію Заступника Міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка.

Юрій Лавренюк уточнив, що наразі про заборону жовтого сигналу світлофора не йдеться: «Кабінетом Міністрів України доручено вивчити питання, опрацювати та надати пропозиції. Для ухвалення рішення потрібна консолідована виважена позиція низки міністерств та відомств. Поки про заборону жовтого сигналу світлофору не йдеться. Питання на стадії вивчення».

Водночас заступник міністра наголосив, що щоденно на дорогах України гине близько 11 людей: «Статистика кількості аварій за останній час, які трапились через проїзд на жовтий сигнал світлофора, невтішна. І це при тому, що жовтий забороняє рух. Тільки з початку року ми маємо мінімум 4 резонансні ДТП, у яких є загиблі та постраждалі. Ми не можемо і далі ігнорувати такі випадки і маємо реагувати. Окрему увагу треба сфокусувати на роботі жовтого сигналу світлофору в режимі миготіння, коли він сповіщає про нерегульоване перехрестя або наявність пішохідного переходу. Саме з цією метою Урядом дано розпорядження щодо опрацювання питання і підвищення безпеки дорожнього руху», - наголосив Юрій Лавренюк.

За словами заступника Міністра, Кабінетом Міністрів України також дано розпорядження про створення Урядової комісії щодо технічного розслідування дорожньо-транспортної пригоди з тяжкими наслідками, що сталась 17 квітня 2018 року у м. Кривий Ріг.

«Я втішений, що моя заява на Facebook викликала такий суспільний резонанс і привернула увагу. Якщо хоча б декілька водіїв замислились перед тим, як «встигти проскочити» на жовтий сигнал, і це врятувало бодай одне людське життя, це вже чимало! Ми прикладемо максимум зусиль, щоб смертність на дорогах України знизилась і такі жахливі випадки більше не повторювались», - підкреслив Юрій Лавренюк.



ВСІ Новини